Skoro mesec dana stoji na trgu u Prijedoru i "glasno ćuti" (VIDEO)

Kako saznaje avaz.ba, devojka se zove Jelena Topić (28), a svojim neobičnim performansom pleni pažnju Prijedorčana i turista.

Jelena uporno odbija da razgovara sa novinarima, a na postolju na kojem stoji svaki dan ispisuje drugačije poruke, počev od one "Glasno ćutim", "Pričala ili ćutala, niko me ne čuje" pa do riječi „Izolacija", koju je ispisala na kartonskoj kutiji u koju je ušla.

Sve što radi, počev od reakcija, komentara, pa čak i dobacivanja radoznalih, pomno prati kamera njenog druga koji stoji nekoliko metara dalje i snima. Osim rečenice da ga je „ona zamolila da joj pomogne", ni on nije raspoložen da otkrije detalje Jeleninog izlaska na ulicu.

U gradskim kuloarima spominje se priča da je završila TV režiju na banjalučkoj Akademiji umetnosti, ali i ekonomiju, i da je ovo njen način da dobije posao.

Neobična priča

"U svakom slučaju je vrlo zanimljiva. Skrenula je pažnju na sebe. Dok je gledam kako stoji i ne reaguje, pitam se šta je muči, šta hoće da nam kaže, koju nam poruku šalje," rekla je Prijedorčanka G. E. za avaz.ba dok je fotografisala Jelenu.

Na biciklu prešla 1.000 kilometara

Jeleni se povremeno u stajanju pridruži još neko, poput mladih Prijedorčanki koje, takođe, dan provedu sa njom u zajedničkom ćutanju.

Jelena je postala poznata ranije kada je biciklom prešla 1.000 kilometara do manastira Ostrog, odakle se na isti način vratila do Prijedora.

Izvor: Avaz.ba

Pogledajte još