MUP upozorio: Prevarant vara ljude i nudi lažno zaposlenje u Velikoj Britaniji

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije upozorilo je danas građane da je u poslednje vreme primećeno da nepoznata osoba, koja se predstavlja kao advokat za migracije u Velikoj Britaniji, nudi građanima lažno zaposlenje i lažne radne dozvole.

Nepoznata osoba, kako navodi MUP, prvo naplati radnu vizu u iznosu od nekoliko hiljada britanskih funti i uputi ih u Ambasadu Velike Britanije u svojoj državi kako bi dobili radnu vizu u pasoš. Plaćanje se vrši bankarskim
transferom.

Prema navodima kancelarije Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije pri Ambasadi u Beogradu, ovo ne predstavlja pravnu proceduru za dobijanje radnih viza u Velikoj Britaniji, a žrtve prevare su uglavnom neobavešteni i naivni građani.

Vizno odeljenje Ambasade Velike Britanije u Beogradu već je imalo pozive građana koji ističu da su prevareni na opisani način.

Kancelarija Nacionalne kriminalističke agencije u Beogradu ističe da su ovakve i slične prevare brojne u Velikoj Britaniji, a zvanično obaveštenje o aktulenim prevarama ovog tipa može se naći na internet adresi: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/aboutus/scams/.

MUP Srbije je obavestio da građani ovakve i slične prevare mogu da prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova na broj telefona: 011/311-72-08.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.