Samardžić: Vučić nas nije pozvao, ali ne bismo ni došli

"DSS smatra da je to poziv za stranke, bilo da su u Vladi ili su van nje koje podržavaju evropske integracije, predaju Kosova i ekonomsko propadanje države i da nama tu nije mesto," rekao je danas potpredsednik te stranke Slobodan Samardzić.

On je na konferenciji za novinare naveo da, "sve i da poziv bude poslat lideru DSS Vojislavu Koštunici da DŠ se neće odazvati" jer smatra da je taj poziv upućen političkim istomišljenicama iz vlade i opozicije, gde kako je dodao, DSS-u nije mesto.

Vučić će pozvati sutra na razgovor predsednika LDP Čedomira Jovanovića a poziv će uputiti i drugim liderima stranaka, koji žele da razgovaraju o budućnosti Srbije, rečeno je juče Tanjugu u Vladi.

Vučić će pozvati lidere stranka da iznesu primedbe na rad Vlade ili predloge i planove za prosperitet Srbije i bolji život njenih građana.

Samardžić je ponovo opužio vladu da vrši pritisak na Srbe na Kosovu da izadju na lokalne izbore 3. novembra ponvivši i stranački stav da je većina Srba protiv tih izbora koji su raspisani po zakonima bezakonite i lažne države Kosovo.

On je rekao i da Vlada po principu "štapa i šargarepe" pritiska Srbe da izadju na glasanje preteći mogućnošću da ostanu bez posla u državnim javnim preduzećima EPS-u "Pošti", zdravstvu ako to ne urade.

"Osnovni cilj tih izbora je da se institucije države Srbije transformišu u institucije države Kosovo,"
rekao je on podsetivši da je DSS osnovala Odbor za odbranu KIM koji će do 3. novembra kroz niz aktivnosti nastaviti sa antiizbornom kampanjom.

Izvor: Blic

Pogledajte još