Antić: Putevi loši, sledi ozbiljan projekat za obnovu

Antić je danas u Despotovcu rekao da resorno ministarstvo sprema ozbiljan projekat rehabilitacije državnih puteva prvog i drugog reda u naredne četiri godine.

"Moramo da popravimo puteve, ali moramo i da bolje organizujemo saobraćaj, previše ljudi u ovoj zemlji gine u saobraćaju i ogromna je materijalna šteta, veća od 500 miliona evra godišnje"
, rekao je Antić prilikom poeste opštini Despotovac.

On je istakao da Ministarstvo saobraćaja vodi računa o državnoj infrastrukturi, a da nema u budžetu sredstava za lokalne puteve.

Ministar Antić je obećao da će Preduzeće "Putevi Srbije" pomoći da se završi asfaltiranje preostalog dela puta prema Velikom Popoviću, za koje lokalna samouprava nema dovoljno para.

"Ono što treba da znate objektivno, ova država se uvodi u red, ranije su puteve lokalne radili iz raznih ministarstava, sada pokušavamo da to dovedemo u red, da se zna ko radi lokalne, ko autoputeve i ja se nadam da će se taj red uvesti", rekao je Antić.

Istakavši da problemi sa putevima postoje širom Srbije, Antić je kazao da se sada prave prioriteti i da će ministarstvo pomagati gde god može, tako da će sigurno i putevi u Despotvcu doći na dnevni red.

Na primedbu predsednika opštine Dejana Nenadovića da je "turistički put" prema Resavskoj pećini "katastrofalno loš", a da on povezuje i ostala turistička mesta u opštini i Pomoravskom okrugu - Manštir Manasiju, Senjski Rudnik, Manastir Ravanicu... Antić je obećao da će do zime biti sanirane udarne rupe, a na proleće će se raditi ozbiljnije.

"Podržavam ovo što radite, ne mogu da vam garantujem da mogu da izdvojim novac za finalizaciju ovog, ali mogu da vam garantujem da će putevi u Srbiji koji su u nadležnosti mog ministarstva biti dovedeni u red"
, zaključio je ministar saobraćaja.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.