Izložba Eme Sabo u Domu omladine

Ema Sabo, multimedijalna umetnica iz Beograda, kroz intimni narativ bavi se pojmom slobode gde ključnu tezu rada predstavljaju teško odredive granice nasuprot brojnim ograničenjima koja su, u društveno-političkim okolnostima kakve ih danas poznajemo, veoma jasno definisana. Izložbu čini serija fotografija i video-rad "Room With a Point of View".

Umetnica se svojim radom obraća prvenstveno mladim ljudima u Srbiji: onima koji ne vide drugu perspektivu do napuštanja zemlje, onima koji se osećaju izopštenim iz savremenog društveno-političkog okvira, onima koji žele da progovore, onima koji žele nešto da promene, onima koji ostaju.

Ema Sabo je multimedijalna umetnica, rođena 29. februara 1984. u Beogradu. Nakon završene muzičke gimnazije upisuje istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Diplomirala je 2012. godine na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu, katedra primenjena grafika, atelje fotografija. Radila je kao scenski fotograf u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu gde je bila angažovana na preko 20 projekata. Mnogi njeni radovi objavljeni su u raznim publikacijama, magazinima i dnevnim novinama (Status, NIN, Novi Magazin, itd). Trenutno živi i radi u Beogradu.

Radno vreme Galerije: utorak - subota od 12:00 do 21:00;
nedeljom od 12:00 do 18:00; Ponedeljkom Galerija ne radi!

Pogledajte još