Novosađanka izvukla sestričinu iz kandži makroa: Izgleda kao avet, proveravam da li uopšte diše

U subotu ujutro, dan nakon obraćanja dopisnišvu “Blica”, ona je u stanici novosadske policije ponovo bila u prilici da zagrli osamnaestogodišnju nećaku, koja je mesecima bila drogirana i podvođena.

Izgleda kao avet. Bleda je, mršava, na trenutke govori povezano, a onda se gubi. Obilazim je i proveravam da li uopšte diše – priča S. M.

Samo nekoliko sati nakon što se novinar Blica obratio policiji, ova žena pozvana je u stanicu. Sačinjen je prvi zvanični zapisnik. Iste noći organizovana je racija i na Kaćkoj petlji.

Jedna inspektorka je moju priču razumela i zapamtila. Kada su našli Seku, odmah me je pozvala da je vodim i spasavam – priča S. M.

Tetka je odmah pozvala sigurnu kuću, a devojku odvela kod psihijatra. Dijagnostifikovan je poremećaj ličnosti i određena joj je terapija za skidanje sa narkotika. Trenutno je sa tetkom na sigurnoj lokaciji, pije koktel lekova kako bi što lakše prošla kroz apstinencijalnu krizu. Istovremno joj traže mesto u sigurnoj kući što dalje od Novog Sada.

Odmah sam joj pregledala tašnu, u njoj nije bilo nijednog jedinog kondoma. U ponedeljak je vodim na preglede i molim Boga da je zdrava – kaže tetka.

Da devojci predstoji težak period, tetki je bilo jasno nakon prvog razgovora. Za roditelje, baku i dedu nije pitala, a odmah je tražila da se javi čoveku kod koga je živela. Seka se ne seća kada je počela da radi za makroe, ali zna šta se tada dogodilo.

Kaže da su joj prve večeri dali ekstazi, mada doktori sumnjaju da je bilo nešto drugo. Sutradan su tražili da bude sa nekoliko muškaraca. Kada se usprotivila rekli su joj: „Šta hoćeš, već si to sinoć radila.“ Sada joj je mozak ispran i pita samo za devojke i momke koje je u tom svetu upoznala. Stalno mi traži telefon – priča tetka.

Lekari su ustanovili da su Seki mesecima davali kombinaciju antidepresiva, sintetičkih droga, heroina i rivotrila. Zamenila je najmanje dva makroa. Prošla je abortus nakon kojeg su joj u matericu ubacili sunđer i naterali da se ponovo prostituiše. Seka će najpre na šest meseci biti udaljena iz grada, a potom je očekuju terapije sa psihijatrima i psiholozima.

Izvor: Blic