LŠ: Alegri se nada pozitivnom rezultatu protiv Barselone

Fudbaleri Milana sutra od 20.45 na San Siru igraju protiv Barselone, utakmicu trećeg kola Grupe H u Ligi šampiona. Barselona je prva na tabeli sa svih šest bodova, Milan ima dva manje, Ajaks je osvojio bod, a Seltik je bez bodova.

"Pokušaćemo da osvojimo tri boda u sutrašnjem meču, pošto bi nam to uvećalo šanse da se plasiramo u nokaut fazu. Sigurno je da nam neće biti lako", rekao je Alegri.

Milan i Barselona treću godinu uzastopno igraju u Ligi šampiona, a španski tim je u poslednje dve godine izbacio sedmostrukog evropskog šampiona u nokaut fazi, prošle godine u osmini finala, a 2011. godine u četvrtfinalu.

"Barselona će igrati motivisano, u timu će biti i (Lionel) Mesi, (Karles) Pujol i (Havijer) Maskerano, pa će sigurno želeti da osvoje sva tri boda. Moramo da se borimo i da budemo oprezni i koncentrisani. Biće lepa utakmica i nadam se da ćemo ostvatiti pozitivan rezultat", rekao je Alegri.

Trener Milana rekao je da je neizvesno da li će Kaka biti u prvom timu.

Kaka se iz Real Madrida vratio u Milan poslednjeg dana prelaznog roka u septembru, ali je zbog povrede butine odigrao samo dve utakmice. On je u subotu odigrao poslednjih 13 minuta utakmice protiv Udinezea, u kojoj su "roso-neri" pobedili sa 1:0.

"Ne znam da li će Kaka od početka igrati protiv Barselone. Dobro je igrao protiv Udinezea, on je izvanredan igrač, ali mora potpuno da se oporavi od povrede butnog mišića. Kada je ušao u igru protiv Udinezea, videlo se da je uticao na kvalitet igre, ali je i njegovim ulaskom ekipa mnogo dobila na psihološkom planu", rekao je Alegri.

Milan je loše startovao u domaćem prvenstvu, iz osam utakmica sakupio je 11 bodova i nalazi se na osmom mestu, dok je Barselona prva sa 25 bodova u Primeri, ali je prošlog vikenda odigrala bez golova sa Osasunom.

"Roso-neri" su devet od poslednjih 13 golova postigli u poslednjih 10 minuta utakmica, uključujući i sva tri koja su postigli ove sezone u Ligi šampiona.

U ekipi Milana zbog povreda neće biti golmana Kristijana Abijatija, defanzivca Danijelea Bonere, napadača Stefana El Šaravija, i Đampaola Pacinija, dok je nastup Marija Balotelija neizvestan.

Utakmicu Milana i Barselone sudiće nemački sudija Feliks Brih, koji je tokom vikenda na utakmici Hofenhajma i Bajera iz Leverkuzena priznao pogodak Leverkuzenu, iako je lopta prošla u gol sa spoljne strane zbog rupe na mreži.

U drugoj utakmici Grupe H na Seltik parku u Glazgovu sutra od 20.45 igraju Seltik i Ajaks.

Beta

Pogledajte još