Prvi onlajn seksi-šop u Turskoj

Prvi onlajn seksi-šop koji će internet korisnicima nuditi proizvode s znakom "halal", odnosno "dozvoljeno prema islamskom zakonu", otvoren je nedavno u Turskoj, prenela je u ponedeljak turska štampa.

Prezentacija sajta helalsexshop.com veoma je jednostavna, sa odvojenim rubrikama za muškarce i žene, na kojima su ponudjeni različiti proizvodi.

Za razliku od tradicionalnih onajn seksi šopova, ovaj sajt ne nudi seksualne igračke niti opremu, a na njemu se ne mogu naći ni provokativne fotografije niti video snimci, već samo prezervativi, kreme ili ulja za masažu.

Prema promoterima ovog sajta, njegova uloga je omogućavanje borbe protiv predrasuda u vezi sa islamom, za koji se smatra da je "u suprotnosti sa seksualnošću".

"Islam podstiče seksualnost pod odredjenim uslovima", naveli su organizatori sajta, precizirajući da je "upotreba svakog ponudjenog proizvoda u skladu sa islamom".

Pojavljivanje novog sajta u Turskoj izazvalo je veliku pažnju medija i korisnika društvenih mreža. "Ova novost ima za cilj pre svega komercijalnost, a ne edukaciju Turaka u oblasti seksualnosti", ocenio je danas u komentaru liberalni list Radikal.

(AFP)

Pogledajte još