B92: Tijanić zloupotrebljava poziciju da osujeti reforme

B92 snažno protestuje povodom načina na koji Tijanić, zaklanjajući se iza svog Kolegijuma, zloupotrebljava poziciju na kojoj se nalazi za još jedan pokušaj da osujeti medijske reforme u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Dodaje se, da tvrdnje Tijanića o tome da je novi pomoćnik ministra kulture i informisanja u navodnom sukobu interesa, jednistavno ne stoje.

Niti je B92 grčka kompanija, niti je pomoćnik ministra kulture značajan akcionar bilo koje grčke kompanije. Jedino što u Tijanićevim navodima jeste tačno je činjenica da je član odbora direktora B92 Stefanos Papadopulos, suvlasnik grčke TV Makedonija iz Soluna. TV Makedonija, medjutim, nije deo Antena medija grupe, piše u saopštenju.

Ističe se da je priča o navodnom sukobu interesa zapravo zamena teza i da tome svedoči da Tijaniću nije smetalo što je prethodni pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević bio kadar RTS-a.

Ni Saša Mirković mu ne smeta zasto što je došao sa B92. Smeta mu zbog onoga po čemu se razlikuje od Dragana Kolarevića. Smeta mu zbog toga što se zalaže za izmene medijskog zakonodavstva u Srbiji na način koji podrazumeva jačanje odgovornosti, a posebno odgovornosti u trošenju novca gradjana Srbije, bez obzira da li je prikupljen kao pretplata ili je reč o direktnim davanjima iz budžeta, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da RTS finansiraju gradjani Srbije i da će Aleksandar Tijanić na kraju morati da odgovori gde se troše para građana. 

Izvor: Beta

Pogledajte još