Lakše im da budu gole nego bez šminke

U studiji u kojoj je učestvovalo 2.000 neudatih žena, različite starosti, rezultati su pokazali da se dame bez šminke osećaju manje privlačnima.

Izgleda da mnoge devojke muči manjak samopouzdanja, jer čak šest od njih 10 kažu da žele da budu sigurne da se zaista sviđaju dečku, pre nego što se pred njim pojave bez trunke šminke.

Mnoge učesnice ove studije rekle su da na početku veze često tokom noći odlaze u toalet kako bi se malo "dovele u red", ili ustaju pre partnera kako bi se našminkale i ulepšale.
Ispod šminke je samopouzdanje

Koliko je šminka važna za samopouzdanje devojaka, govori i podatak da trećina njih misli da bi veza kratko trajala, ukoliko bi ih partner odmah na početku video bez šminke. Polovina ispitanica smatra da se partneru ne bi toliko sviđale bez šminke, dok petina misli da bi on bio šokiran koliko je njihov prirodan izgled drugačiji.

Čak 60 odsto žena reklo je da nikako ne dozvoljavaju da ih dečko vidi bez šminke, kao i da redovno na sastanku popravljaju mejkap kako bi izgledale što bolje.

Kako je pokazalo ovo istraživanje, devojke provedu oko 40 minuta spremajući se za sastanak sa novim dečkom - birajući garderobu koja će najbolje istaći njihovu lepotu i  uveravajući se da je "svaka dlaka na svom mestu".

Kod onih malo starijih dama, glavni razlog za neprestano nanošenje pudera je sakrivanje bora i želja da izgledaju mlađe.

Stručnjaci tvrde da uz pomoć šminke žene ne samo da izgledaju lepše, već im ona pomaže da budu samouverene, ali im neko vreme služi i kao "štit".

Šminku će skinuti onog trenutka kada budu spremne da se partneru prikažu u pravom svetlu - ne samo fizički, već i emotivno.

Izvor: Mondo

Pogledajte još