Voli me, ne voli me: Vodič za čitanje suptilnih znakova igre

0

Nešto više od prijateljstva: Ako spušta glavu kad ga pogledate i ne zna gde bi sa rukama, tu ima nečega. Ponaša li se poput leptirića, žena poručuje – "tu sam".

Postoji muškarac koji vam se sviđa, ali zatvoren je, ne govori i ne pokazuje puno, pa ne uspevate shvatiti da li je zainteresovan za vas. Odgovor potražite u njegovom pogledu, kažu komunikolozi.

Ako primetite da vas gleda često, tako da duže zadržava pogled na vama ili ako se smeši kad misli da ga ne vidite, to je jedan od pokazatelja da mu se sviđate. Takođe, ako skloni pogled ili spusti glavu čim vam se pogledi susretnu, budite sigurni da oseća nešto više od prijateljstva, otkrivaju stručnjaci.

Dobro će vam doći i pomoć pouzdanog prijatelja ili prijateljice: zablista li muškarcu lice kad se pojavite, to je siguran znak da “tu ima nečeg”.

Koliko god žene bile uverene da su muškarci uvek sigurni u sebe, ako je u blizini žene koja mu se sviđa, pokazaće znakove nervoze. U sobu ulazi nervozno, znoje mu se dlanovi ili ne zna gde bi sa rukama? Nemiran je kad mu se obratite? To su samo neki od simptoma nervoze povezane s privlačnošću. Ako još niste sto posto sigurni, obratite pažnju na nesvesne reakcije jer one će razotkriti njegove najdublje osećaje, dodaju komunikolozi. Naginje li se prema vama ili od vas dok sjedi ili se u šetnji često zaustavlja da bi vas pogledao – to je znak.

Evo još nekih detalja na koje treba da obratite pažnju, ali imajte na umu – moguće je da neke geste i pogrešno protumačite te da je u pitanju samo prijateljstvo, pa nastojte proveriti što više znakova pre nego što budete sigurni u to da ste na korak od veze.

Noge otkrivaju da se želi vezati

Pratite šta muškarac radi s nogama ispod stola. Ako ih ispruži prema vama, nešto sigurno postoji. Ista je stvar i ako ih je prekrstio i okrenuo prema vama. Time kao da podsvesno želi da noge budu “veza” između vas dvoje, kažu komunikolozi. Ako vas muškarac dodirne nogama i onda ne povuče nogu, to je siguran znak da mu se sviđate.

Fizička bliskost na kvadrat

Muškarac kojem se sviđate, tražiće izgovor da vam se fizički približi te će sesti na “vašu” stranu stola. I tu vam dobro može doći pomoć prijatelja, posebno ako su domaćini zabave. Neka gostima prepuste da se smeste gdje im odgovara ili da u kafiću sačekaju dok muškarac kog “testirate” sam ne izabere mesto.

On je vaš zaštitnik

Dečaci vole zafrkavati, bez obzira na pol osobe koja sedi preko puta. Ali ako se muškarac odnosi prema vama sa poštovanjem i brani vas od zafrkavanja u društvu, time podsvesno pokazuje da se oseća kao vaš zaštitnik i da mu je stalo do vas, poručuju psiholozi. To se, naravno, odnosi i na komplimente za vaš izgled ili haljinu.

Igranje nakitom govori – “želim te”

Većina muškaraca razbija glavu pokušavajući shvatiti da li je žena koju žele osvojiti samo nedostižna ili ju jednostavno ne zanima “ponuda”.

Olakšajte sebi situaciju i obratite pozornost na njen govor tiela. Žena će na pogled muškarca koji joj se sviđa reagovati poput leptira – pogledaće na drugu stranu i odmah se baciti na popravljanje narukvice ili igranje slamkom u čaši, otkrivaju psiholozi. Učiniće sve da smanji osećaj neugode. Ne morate znati ništa o hiromantiji, no ako žena pokazuje ručne zglobove i širom otvorene dlanove, to je znak iskrenosti i poverenja – tim gestom podsvesno govori: “Ako me želiš, tu sam”.

Dodir razbija svaku sumnju

Ako vas često dodiruje dok joj nešto govorite, time želi pokazati da ste joj važni, što je siguran znak privlačnosti. Posebno ako to čini u društvu, samo s vama. Time vas “izdvaja” iz društva i pokazuje da vas sluša sa pažnjom.

Da li ste stvarno baš toliko zabavni?

Ako se nasmeši svaki put kad je pogledate, i to samo vama, ne gubite vreme – ohrabrite se i počnite razgovor. Slično je i sa smehom – ako se trudi čuti šta pričate i nasmeje se svakoj vašoj šali, velike su šanse da priželjkuje da joj se obratite.

Gledam i želim tvoje usne

Hoda li jako blizu vas, napomene da joj se sviđa vaš parfem, povede vas sa sobom u drugi kafić, hoćr da razgovara s vama, traži vaš broj telefona (osim ako odbija dati svoj) ili često gleda u vaše usne, tu ima nešto.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.