Antić: Tito u sefu krio nasleđe Karađorđevića

0

Oliver Antić kaže da u tzv. “Titovom sefu” nije zaostavština Josipa Broza, već nasleđe porodice Karađorđević, koje je bivši predsednik SFRJ želeo da sakrije.

Savetnik predsednika Srbije je rekao da će sud u ostavinskom postupku raspraviti pitanje zaostavštine u depozitu koji je ostao posle smrti bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Antić je rekao da je sef otvoren na zahtev naslednika Broza i da je sud naložio u ostavinskom postupku da se taj depozit otvori, ali da se po njegovom otvaranju videlo da to nije nasleđe Broza, nego nasleđe Karađorđevića.

Antić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da sud može da naloži i da se cela ta zaostavština stavi u sudski depozit, podsetivši da je skinuta oznaka državne tajne, koja je bila stavljena u vreme vladavine Broza.

On je naglasio da to “nije Titov sef”, nego da ima naziv “Depozit 555 Predsedništva”.

“Naslednici su se nadali da u tom sefu ima neke Brozove zaostavštine, ali nije tako, nego je to jednostavno sef, koji je sadržao ogromnu većinu, zaista 99,9 odsto, sa očiglednim znacima i insignijama koji svi upućuju na Kraljevinu i na kraljevsku porodicu Karađorđević”
, naglasio je Antić.

“Broz je to jednostavno sklonio i sakrio sa ciljem da se prikrije taj deo istorije srpskog naroda i sećanje na Kraljevinu, dinastiju i oca moderne Srbije”, objasnio je Antić.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.