Sedam navika koje uništavaju kožu

Lista sa lošim navikama koje uništavaju kožu može biti veoma dugačka, ali smo izdvojili one najučestalije. Ne unošenje dovoljno tečnosti, spavanje u neodgovarajućoj pozi, korišćenje lošeg sapuna... Evo šta sve morate da počnete da izbegavate...

Spavanje sa šminkom

Ne skidanje šminke se nalazi na samom vrhu loših navika. Puder zapušava pore i dovoljno je loše što ga nanosite tokom dana... Noću obavezno uklonite svu šminku, kako bi koža mogla da diše. U suprotnom rizikujete pojavu infekcija i bora.

Žvakanje žvake

Neobično, zar ne? Svi se oslanjamo na žvaku i nadamo se da će poboljšati oralnu higijenu, ali neki od eksperata ističu da žvaka zapravo šteti kvalitetu kože. Naime, prilikom konstantnog žvakanja lice pravi određenu mimiku i u konstantnom je pokretu, što nikako nije dobro za kožu.

Prljava jastučnica

Kada spavamo koža se, kao i svi organi, regeneriše. Starije ćelije kože otpadaju, a stvaraju se nove. Ćelije koje su višak nalaze se baš na vašoj jastučnici. Zbog toga je morate redovno menjati...

Dugo tuširanje vrelom vodom

Priznajemo, ujutru ništa ne prija više od dugog tuširanja vrućom vodom. Opušta i relaksira, ali ne i vašu kožu. Vrela voda skida prirodnu masnoću sa kože i time je isušuje što dovodi do perutanja i svraba.

Mobilni telefon

Razmislite o tome gde sve tokom dana ostavljate svoj mobilni telefon?... Šta ste sve dodirnuli, pa potom uzeli njega u ruke... Zapravo, prljavština iz celog grada nalazi se baš na mobilnom telefonu koji prislanjate uz lice dok razgovarate.

(old_image)

Prejedanje slatkišima

Ukoliko jedete mnogo čokolada i slatkiša, jednostavno ćete uništiti ten. Previše šećera u organizmu uništava protein koji daje koži mladolikost i sjaj zdravog tena.

Stres

Sav stres i problemi koji se skupljaju u nama tokom dana, najpre će se ispoljiti na koži. Stvaraju se bore od grimasa koje pravimo kada smo pod stresom, a samim tim, koža brže stari. Ovo svakako želite da izbegnete...

J.P.

Pogledajte još