Bademi, jabuke i kesice čaja protiv podočnjaka

Koža ispod očiju najnežnija je i najtanja, pa se na njoj najpre pojavljuju znakovi umora. Iako je najbolje sredstvo protiv podočnjaka dovoljno sna, mogu pomoći i mali kućni lekovi.

Umivanje hladnom vodom je prva pomoć kod podočnjaka, a za bolje rešenje na oči stavite dve ohlađene kesice čaja i držite ih dvadeset minuta. Za to su idealni zeleni i crni čaj jer sadrže tein koji smanjuje otoke, a biljni čajevi poput kamilice sadrže materije koje smiruju upalu i crvenilo.

Jabuka je takođe odlično rešenje za natečene oči. Ohladite je u frižideru i stavite kriške preko očiju da odstoje deset minuta. Tanin iz jabuka ima protivupalna svojstva i pomaže smanjenju otečenosti. Isto vredi i za krastavac. Hladne kriške krastavca držite na zatvorenim očima najmanje deset minuta.

Ako su oči jako natečene, možete upotrebiti i umirujuće losione za oči koje treba obvezno držati u frižideru. Kao prirodni facelifting služi i belance.
On se koristi kao maska za zatezanje kože jer sprečava nastajanje bora. U posudi izmiksajte nekoliko belanaca da se stvrdnu, kistom nanesite smesu ispod očiju, ostavite nekoliko minuta pa isperite vodom. Koža će sigurno zablistati. A ako se podočnjaci često pojavljuju, nabavite bademovo ulje i nežno ga nanosite oko očiju svakog jutra i večeri.

Izvor: 24sata.hr , Ženski kutak

Pogledajte još