Hitna akcija za suzbijanje nelegalne trgovine

0

Vlada se zalaže se za hitnu akciju nadležnih na suzbijanju nelegalne trgovine akciznim proizvodima i primenu propisa za poslovanje naftne i duvanske industrije.

Vlada Srbije zalaže se za hitnu akciju nadležnih organa na suzbijanju nelegalne trgovine akciznim proizvodima i doslednu primenu postojećih propisa koji regulišu poslovanje naftne i duvanske industrije, zaključeno je na današnjem sastanku najviših predstavnika vlade sa predstavnicima tih industrija.

Na sastanku na kome su učestvovali premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija Lazar Krstić, ocenjeno je da treba poboljšati sistem kontrole i koordinaciju carine, poreske uprave, tržišne inspekcije, Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštava kako bi se suzbila siva ekonomija i zaštitilo tržište.

Ukazano je da kod nelegalnog prometa akciznih proizvoda postoje elementi organizovanog kriminala.

Na sastanku je iznet podatak da zbog ilegalnog prometa akciznih proizvoda iz oblasti naftne i duvanske industrije državni budžet Srbije godišnje gubi oko 300 miliona evra, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

“Interes Vlade je da se iskoreni siva ekonomija i ilegalna trgovina i da kompanije posluju na regularnom tržištu. Nadležne institucije će preduzeti snažnu i koordiniranu akciju pojačane kontrole i izmene propisa kako bi se pooštrila kaznena politika i dosledno sprovodile zakonske odredbe”, istakao je Dačić u razgovoru sa predstavnicima naftne i duvanske industrije.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.