Nikolić: Država ima dobru saradnju sa manjinama

0

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine Astrid Tors.

Nikolić je poručio da državni organi u Srbiji imaju otvorenu komunikaciju i saradnju sa predstavnicima svih nacionalnih i drugih manjina i dodao da smatra da je to kljucni preduslov da bi se svi građani osećali slobodno i uživali sva prava koja im pripadaju.

“Mi podstičemo pravo svakog pojedinca da se izjašnjava onako kako želi, a naše različitosti su u stvari naše veliko bogatstvo i velika prednost”
, rekao je Nikolić tokom susreta s visokom komesarkom OEBS-a za nacionalne manjine Astrid Tors.

Nikolić je, kako se navodi u saopštenju pres službe predsednika Srbije, kazao da je uspostavljanje trajne stabilnosti u regionu i dobrih odnosa sa svim našim susedima veoma važno za Srbiju, jer “samo tako možemo da stvaramo osnove za prosperitet i bolji život za sve naše građane”.

Tors je navela da je Evropska komisija u svom poslednjem izveštaju jasno pokazala da je prepoznala ogroman napredak koji je Srbija ostvarila u proteklom periodu i izrazila podršku politici koju naša zemlja vodi.

Ona je čestitala predsedniku Srbije na njegovoj ulozi u uspostavljanju trajne stabilnosti na Balkanu, pogotovo kroz napore da se reše mnoga sporna pitanja tamo gde još postoje.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se juče sa Tors, kojoj je preneo da su zaštita nacionalnih manjina i ostvarivanje njihovih prava od izuzetnog značaja za Srbiju i ukazao na probleme sa kojima se suočava srpska manjina u susednim zemljama.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.