Mladen Kapor: Takmičenje na Univerzijadi je veoma važno

BEOGRAD, 4. jula 2009. (Beta) - Direktor Plivačkog saveza Srbije Mladen Kapor izjavio je da je takmičenje na Univerzijadi veoma važno, jer je to prilika da se na njemu pojavi mnogo domaćih takmičara, pošto se održava u Beogradu.

Na Univerzijadi sutra počinju takmičenja u plivanju.

"Ovog leta imamo mnogo takmičenja. Vratili smo se sa Mediteranskih igara, očekuje nas Evropsko prvenstvo za juniore u Pragu, EJOF u Finskoj i Svetsko prvenstvo u Rimu", rekao je Kapor na konferenciji za novinare u pres centru Univerzijade.

On je dodao da je zadovoljan rezultatima sa Mediteranskih igara, jer oni pokazuju da se dobro radilo u prethodnom periodu.

"Plan se odvija dobro. Plivači su napredovali, sada su mnogo zreliji i siguran sam da će nastaviti da ostvaruju dobre rezultate", rekao je Kapor.

Plivač Srbije Čaba Silađi, koji je osvojio srebro i bronzu u Peskari, naglasio je da su ga medalje na Mediteranskim igrama iznenadile.

"Naravno, nedostaje zlato. Mislim da je moj rezultat na 50 metara prsno sa kojim sam osvojio bronzanu medalju izvanredan, jer je vreme jako dobro. To je peti rezultat u Evropi ove godine, a deveti u svetu. Pokušaću da na Univerzijadi to ponovim", rekao je Silađi.

Plivačica Srbije Miroslava Najdanovski koja je osvojila zlatnu
medalju na 100 metara kraul na Mediteranskim igrama, priznala je da je
očekivala dobre rezultate, ali ne i da će osvojiti prvo mesto.

"To je moja prva velika medalja. Volela bih da na Univerzijadi ponovim rezultate kao što sam imala u Peskari na 50 i 100 metara kraul", rekla je Najdanovski.

Ona je istakla da smatra da će takmičenje na Univerzijadi biti veoma jako, "čak možda i jače nego u Peskari".

"Ja ću prvi put plivati na jednom takmičenju u Beogradu i mislim da mogu da ostvarim dobar plasman", rekla je Najdanovski i dodala da je zatim očekuje Svetsko prvenstvo u Rimu koje je "poslednja stanica ovog leta".

Svetsko prvenstvo u Rimu održaće se od 17. jula do 2. avgusta.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i predstavnici SAD, a kapiten njihove reprezentacije Aleks Vanderki istakao je da se u Beogradu veoma dobro oseća, pohvalio organizatore Univerzijade i istakao gostoljubivost domaćina.

"SAD će učestvovati na Univerzijadi sa 26 takmičara, po 13 u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nadam se da ćemo učestvovati u finalima. Mi smo se za ovo takmičenje pripremali cele godine", rekao je američki plivač.

Pogledajte još