Hoće da nam upropaste Predsednika!

Međutim, moji roditelji vole televiziju, tako da kada dođem do njih u sobu, obično saznam ko je koga mlatnuo sisom na Farmi, ispratim sve turske i indijske serije, Radašine i Siniše Paviće, odgledam 20 sekundi nekog sjajnog filma tipa “Gremlini” ili bilo šta sa Stivenom Sigalom, saznam da je Pink najgledanija televizija, saznam da je RTS najgledanija televizija saznam da je PRVA najgledanija televizija, a da Pink, RTS, PRVA i B92 imaju najgledaniji informativni program. U isto vreme.

I tako uđem juče u sobu kod roditelja da ih pitam nešto a na televiziji se prenosi rođendanac Srpske Napredne Radikalne Stranke. Srećan rođendanac! Ovo “radikalne” je inače tiho, pa se ne izgovara – nešto kao slovo “t” u reči “hustle”.

Počnimo odatle da je u članu 13, tački 9. Obavezujućeg uputstva o ponašanju emitera (“SL. glasnik RS”, br. 63/2007) koji je donet na osnovu člana 12. stav 5. Zakona o Radiodifuziji“ zabranjena politička propaganda van predizborne kampanje i to direktno ili indirektno reklamiranje političke organizacije i oglašavanje njihovih skupova, akcija ili manifestacija bilo koje vrste u kojima se pojavljuje njihovo puno ili skraćeno ime.” Otkud onda Srpska Napredna Stranka na televiziji? Niko ne zna (šta to sija) ali Aca Vučić je bio nekada ministar informisanja tako da on sigurno zna neku foru.

I u tom trenutku predsednik Republike Srbije, gospodin Tomislav Nikolić (za kog oberučke i krvlju potpisujem da je bolji predsednik od Borisa Tadića) izgovara rečenicu: “Ja bez vas ne bih mogao, kao što otac ne može bez dece.”

Sad ja očekujem da reakcija bude neko međusobno zagledanje i neprijatna tišina, a ono erupcija oduševljenja, aplauz, skandiranje… Izađem iz sobe, jer me je sramota, odem na Twitter a tamo mlade nade S(R)NS-a pišu “kakav je dobar čovek ovaj naš Toma, pravi domaćin” i tako neke gluposti koje nemaju nikakve veze sa time što je čovek rekao, pa mene bude još malo više sramota. Jer to je 42% glasača u Srbiji trenutno.

Pazite – Toma možda (navodno) nema fakultet i možda je nekada govorio da bi dao ruku i krv za Vojislava Šešelja i možda jeste pogazio svaki princip koji je kao političar podržavao proteklih 20 godina, ali, ruku na srce nije loš predsednik za sada. Zaista nije. Verujem da nas on, sa svim svojim nedostacima predstavlja bolje nego što je to BoTa ikada radio. Doduše, od Tadića bi nas bolje predstavljao i gluvonemi maneken iz Abercrombie&Fitch prodavnice, ali da ne cepidlačimo. Toma je znao kako da osvoji većinu glasova na izborima, a kada ga izvadite da ga merite, nebitno je da li vaši suparnici imaju 6 a vi 25 godina – bitno je čiji je najveći. I sad možete vi da mrzite S(R)NS do sutra, ali činjenica je da su oni na vlasti, da su nam deli Predsednika, PPV i nekoliko ministara, ali mi se sve nešto čini da neko pokušava da upropasti Tomislava Nikolića i da se taj neko nalazi u njegovom PR timu.

Top 3 izjave u poslednjih 2 meseca glase:

1.) Ako zamislimo da je Evropa okean, Srbija je ostrvo sa koga Kina može svojim proizvodima da snabdeva ceo evropski okean.

2.) Nije me sramota da kažem da sam seljak. Uskoro nikoga neće biti sramota da to kaže.

3.) Građanima je jasno da žive u teškoj situaciji, ali više nije beznadežno, ovo je država nade.

Prvo i osnovno - da je Evropa okean a Srbija ostrvo, to tehnički znači da je ceo ostatak Evrope vodena površina, tako da bi nam trebale podmornice za snabdevanje, a mi ih jednostavno nemamo, skupe su i ta investicija nam se trenutno ne isplati.

Drugo, nikada nije bilo sramota biti paor i nikoga ne treba da bude sramota što je paor ili što potiče sa sela, ali bi svakoga trebalo da bude sramota što je seljak, kao na primer Mile Kitić, Bora Drljača, Era Ojdanić i tako dalje.

Treće – jedina nada koja živi u Srbiji je Nada Macura, portparolka Hitne Pomoći, koju svaki dan slušamo kako nas izveštava o tome ko je koga ubio, bacio se sa zgrade ili pregazio kolima, jer od vesti je u ovoj zemlji samo još to ostalo i od nade imamo još samo Macuru.

S obzirom na to da neko ovakvim glupostima želi da Vas upropasti i smanji Vaš ugled u narodu, gospodine Predsedniče, ja se, evo, lično nudim da Vam ja radim PR, pišem govore i kampanje – em će zvučati bolje i pametnije nego sa ovim glupostima kojima pokušavaju da Vas unište, em ću ja zapravo uraditi nešto dobro za svoju državu što oduvek želim, a nikako da dobijem priliku. Ako uspete da pređete preko mog sarkastičnog tona i nekoliko (uvredljivih) istina koje sam naveo, javite se i nadam se da ćemo lepo sarađivati.


Sve najbolje i čujemo se.

Pogledajte još