Na sahrani Jovanke Broz govoriće Dačić

Ljajić, koji je na čelu Organizacionog odbora za sahranu Brozove, izjavio je novinarima u Kosovskoj Mitrovici da je manje-više sve definisano u vezi sahrane, a uskoro će biti i tačna lokacija.

“Mislim da smo blizu toga da odredimo tačnu lokaciju u 'Kući cveća', neposredno do Titovog groba. To je bila želja Jovanke Broz i njene porodice. Narednih dana ćemo još neke detalje oko same sahrane precizirati, u svakom slučaju sama porodica je želela da sahrana bude jaklo skromna i to će se u potpunosti i ostvariti”
, rekao je Ljajić.

"Dakle, bez velike pompe, bez velike gužve, bez velikih troškova, ali u svakom slučaju sahrana koja dolikuje ženi koja je bila prva dama nekadašnje države, koja je živela u dosta teškim okolnostima, posle tri ili četiri decenije. To je najmanje što smo mogli u ovim okolnostima da uradimo", kazao je on.

Ljajić je rekao da će na sahrani Jovanke Broz govoriti u ime i ispred Vlade Republike Srbije premijer Ivica Dačić, a da porodica treba da odredi nekog ko će se obratiti u njihovo ime i pretpostavlja da će treći govornik biti neko iz SUBNOR-a ili njenih prijatelja koji su još živi, koji su bili u patrizanskom pokretu.

Ljajić, koji danas boravi na severu Kosova, napomenuo je da će se narednih dana znati tačan spisak govornika, ali da ih neće biti više od tri.

Izvor: B92

Pogledajte još