Femili sport: Tražimo zaštitu države

Iz Femili sporta su saopštili da su sve ugovorne obaveze platili, kao i pretplatili, pošto opština Stari grad nije, uprkos ugovoru, u cenu zakupa uračunala više od četiri miliona evra uloženih u teniski kompleks na Dorćolu.

U jučerašnjem saopštenju opštine Stari grad navodi se da zakupac "Femili sport" nije organizovao ATP turnir u 2013. godini, nije redovno izmirivao zakupninu i nije izmirio obaveze nastale na osnovu potrošnje vode na teniskim terenima, što predstavlja osnov za raskid ugovora od strane zakupodavca.

"Femili sport je najblaže rečeno neprijatno iznenađen količinom neistina koje je Gradska opština Stari grad saopštila juče, obaveštavajući javnost o raskidu ugovora sa našom firmom. Činjenice su da je Privredno društvo Femili sport izmirivalo sve svoje obaveze plaćanja zakupa od trenutka potpisivanja ugovora 28.12. 2009. godine do današnjeg dana. Po osnovu zakupa na račun JP SRPC “Milan Gale Muskatirović” uplaćeno je u dinarskoj protivrednosti 266.267,08 evra, a pored zakupa mesečno su se plaćali i računi za vodu. Od pocetka zakupa pa zaključno sa 21.10.2013. za vodu je uplaćeno dinarska protivvrednost od 108.044,42 evra", navodi se u saopštenju Femili sporta.

Dodaje se da je pored računa za vodu fakturisana ugradnja vodomera u iznosu od 167.556 dinara, a koja se pominje u dopisu kao neizmirena obaveza.
"Navedeni račun Femili sport je platio 2. septembra 2013. godine i za to, kao i za sve ostalo, poseduje knjigovodstvenu dokumentaciju. Naglašavamo da su do aprila 2013. godine prosečni računi za vodu iznosili okvirno do 300 evra, a od aprilskog pa zaključno sa junskim računom, što se podudara sa periodom otvaranja bazena na Sportskom Centru Milan Gale Muštirović neocekivano stižu računi koji dostižu prosečno mesečno zaduženje od 4.400 evra. To je skoro 15 puta više od regularnih računa", poručuju iz Femili sporta.

Kada je u pitanju izostanak organizacije turnira iz Femili sporta navode da su još 4. januara objavili da se povlače iz organizacije ATP turnira i postavljaju pitanje zašto je opštini Stari grad trebalo 10 meseci da na to reaguje.
"Femili sport je u teniski kompleks uložio više od četiri miliona evra u dinarskoj protivuvrednosti. Ta ulaganja, su shodno ugovoru o zakupu morala da se zaračunaju u iznos zakupnine, tako da je sada Femili sport u višestrukoj pretplati obaveza za zakupninu. I pored toga plaćali smo ugovoreni deo mesečne zakupnine, svakog meseca, čekajući da Opština, shodno ugovoru izvrši procenu ulaganja, što je bila dužna da utvrdi do marta 2010. godine. Kao argument se navodi da nismo imali papire za nadogradnju. To nam govore ljudi koji su, shodno ugovoru, bili dužni da obezbede te dozvole", zaključuje se u saopštenju.

Pogledajte još