Ferguson: Vidić hteo da ide u rat da brani Kosovo

U autobiografiji koja je danas objavljena, Ferguson je pisao ne samo o Vidiću već i o drugim svojim igračima i zanimljivim događajima. On je prepričo kako mu je bivši kapiten Srbije prišao i rekao kako postoji mogućnost da ode u vojsku.

"Vidić je bio strog, mračan i beskompromisan tip. Prišao mi je 2009. godine i rekao da će ga možda pozvati u vojsku. Kada sam ga zabrinuto pitao kako to misli, odgovorio mi je: 'Kosovo. Idem, to je moja dužnost'. Imao je taj pogled u očima", napisao je Ferguson u autobiografiji.

Ferguson je napisao da je Dejvid Bekam "bio na misiji da postane poznat".

"Bekam je jedini igrač kojeg sam treniro koji je odlučio da bude poznat, on je bio na misiji da postane poznat", napisao je Ferguson.

On je objavio da je Bekam mislio da je veći od njega i da je pokušao da "preuzme svlačionicu".

"Bekam je mislio da je veći od Aleksa Fergusona. Trener ne sme da dozvoli da igrač preuzme svlačionicu. Mnogi su pokušali... Najveći autoritet u Mančester junajtedu je trener. Tada mu je odzvonilo", napisao je Ferguson.

Bekam je 2003. godine prodat Real Madridu, a 2007. je prešao u Los Anđeles Galaksi.

Legendarni trener je napisao da mu je Vejn Runi 2010. godine tražio da dovede tada fudbalera Verdera Mesuta Ozila i da mu je on odgovorio da gleda svoja posla.

"Odgovorio sam mu da nije njegov posao da odlučuje koga ćemo dovesti", napisao je Ferguson.

Škotsi trener je naveo da nikad nije razmišljao o tome da postane selektor reprezentacije Engleske.

"Nikad mi nije padalo na pamet da se nađem u tom 'nebranom grožđu'", napisao je Ferguson.

On je naveo da je bio iritiran zato što je medicinsko osoblje engleske reprezentacije dolazilo na treninge Mančester junajteda da proverava da li su fudbaleri stvarno povređeni.

"Često sam osećao da je to uvreda za nas. Pitam se da li mi nisu verovali zato što sam Škot", napisao je Ferguson.

Ferguson je bio trener Mančester junajteda 27 godina, za to vreme klub je zabeležio 895 pobeda, 338 remija i 267 poraza.

Pogledajte još