Domaći lekovi koje ne treba koristiti

Puter za opekotine

Iako mnogi koriste hladan puter kao prvu pomoć za opekotine, lekari tvrde da to nije najbolji izbor. Oni kažu da je ova metoda poziv na infekciju jer puter može posejati bakteriju na oštećeno tkivo kože ili izazvati još goru iritaciju. Ako već ne želite proizvode iz apoteke na bazi antibiotika manje opekotine tretirajte gelom od aloe vere.

Kafa za mamurluk

Najbolji deo jutra, šolja tople kafe, nije baš najbolja opcija za vašu jetru ukoliko ste veče ranije preterali sa alkoholom. Kafa vam još više može uznemiriti stomak i organizam dovesti do dehidracije. Ako želite telo da očistite od toksina najbolje je da pijete velike količine vode odmah po buđenju i to uz vitamine B kompleksa.

Zubna pasta za akne

Ovo smo svi bar jednom radili, ali lekari kažu “ne!” ovom tretmanu protiv akni iz kućne radinosti. Stručnjaci tvrde da pasta za zube ne može očistiti lice od bubuljica, a da sastojci koje sadrži mogu dodatno iziritirati kožu. Ako želite prirodno sredstvo protiv akni iskoristite med koji ima antibakterijska svojstva.

Sok od narandže za prehladu

Kad god smo prehlađeni uglavnom posežemo za velikim količinama soka od narandže. Iako pravi sok od narandže zaista sadrži poprilične količine vitamina C , isto tako sadrži i šećere koji slabe mogućnost belih krvnih zrnaca da se izbore sa prehladom. Umesto kupovnih sokova uzimajte suplemente vitamina C – bez šećera.

Hidrogen za čišćenje posekotina

Iako ga sigurno imate u svom ormariću sa lekovima nemojte baš previše olako da ga koristite posebno kad su u pitanju manje ogrebotine. Hidrogen peroksid ne samo da ubija bakterije na ranicama, već ubija i zdrave ćelije kože. Najbolji i najbezbedniji način da operete ranu jesu dobra stara mlaka voda i sapun.

Izvor: Super žena