Stefan Marković potpisao za Banvit

Marković je ostao bez angažmana na kraju prošle sezone, pošto nije produžio ugovor sa Valensijom, čije boje je branio dve sezone.

Pre samo nekoliko dana u izjavi za B92 je rekao da nije dobio nijednu konkretnu ponudu, ali se to očigledno promenilo početkom ove nedelje, kada je postigao dogovor sa vicešampionom Turske.

Marković je profesionalnu karijeru počeo u beogradskom Atlasu, da bi 2006. godine prešao u Hemofarm, u kojem je ostao četiri godine. Jednu sezonu je proveo u Trevizu, da bi u junu 2011. godine potpisao ugovor sa Valensijom na dve plus jednu godinu.

Prošle sezone je na 34 meča u Endesa ligi imao je prosečno 5,3 poena i 4,1 asistenciju po meču. U Evrokupu je na 13 utakmica imao sličan učinak od 5,9 poena i 4,7 asistencija.

Ovog leta je pružao odlične partije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, uprkos povredi zbog koje je propustio nekoliko utakmica. Na Evrobasketu je za osam utakmica igrao prosečno 27,3 minuta i beležio 8,3 poena po meču, 2,3 asistencije i skoro po jednu ukradenu loptu.

Izvor: B92

Pogledajte još