"Kafić uzdravlje"

Uvodnu pesmu su napisali Džudi Hart Anđelo i Geri Portnoj, a izveo ju je sam Portnoj s poznatim refrenom, "Where everybody knows your name" ("Gde svako zna tvoje ime"), koji je postao krilatica serije.

Nakon što je imao premijeru 30.9.1982, snimanje serije je umalo bilo obustavljeno za vreme prve sezone jer je bio poslednji na listi gledanosti. Međutim, vremenom je postao vrlo gledana televizijska emisija, koja se u osam od svojih jedanaest sezona nalazila među deset najgledanijih emisija, uključujući jednu, te provela većinu svog emitovanja u NBC-jevom programu "Must See Četvrtkom". Serija je osvojila 26 nagrada Emmy, a bila nominovana 117 puta. Lik iz serije po imenu Frejžer Krejn (Kelsey Grammer) je postao junak spin-offa, Frejžer nakon što je Cheers završio snimanje.

Iako je Cheers imao radnju uglavnom oko stalnog ansambla likova, povremeno su mu pomagali gostujući glumci. U mnogim epizodama su se pojavljivale i slavne ličnosti tumačeći same sebe. Gostovale su neke televizijske zvezde, političari, bivši senator, muzičari,
Cheers na prostoru bivše Jugoslavije

Cheers je emitirala Hrvatska radiotelevizija pod nazivom "Kafić uzdravlje".

Pogledajte još