Uzbudljiva muzička jesen u Mikser House-u

Prvi događaj iz ovog ciklusa je već 25. oktobra kada u Mikser House-u nastupa legendarni italijanski DJ Danijel Baldeli (Daniele Baldelli), rodonačelnik kozmik disko zvuka, disk džokej iz vremena kada je ovaj termin bio tek u povoju. Baldeli nastupa u okviru novog klupskog koncepta – Mikser Not Mikser i obećava disko veče za pamćenje. Baldelijev nastup je ujedno i žurka povodom otvaranja Belgrade Fashion Week-a.

Samo nedelju dana kasnije, 1. novembra, pod istom etiketom – Mikser Not Mikser – nastupa Jeremy Underground Paris (My Love Is Underground). Džeremi je već bio gost Beograda u maju ove godine i tom prilikom priredio spektakularnu zabavu na brodu 20/44. Sa reputacijom odličnog selektora sa jakim muzičkim identitietom Underground Paris putuje sa svojom torbom punom ploča nastupajući širom sveta i nesebično deleći sa publikom ljubav prema muzici. Autentičnost i posvećenost lansirali su ga u svet internacionalnog klabinga.

Ekskluziva kakva nije viđena u Beogradu, jedan od samo pet ovogodišnjih nastupa čuvenog norveškog pijaniste Bugija Veseltofta (Bugge Wesseltoft) sa aktuelnim projektom OK World dogodiće se upravo u Mikser House-u u sredu 6. novembra. OK World je eklektičan muzički projekat i nije definisan određenim muzičkim stilom. Publika će čuti džez i bitove elektronske muzike, elemente klasične muzike Indije, arapsku darabuku i afričke bubnjeve. Produkciju koncerta namenjenog probirljivim sladokuscima koji traže poseban povod za izlazak potpisuju Mikser House i Multikultivator.

U susret festivalu Sarajevo, ljubavi moja (28-30. novembar) Mikser House predstavlja još jedan izuzetan koncert. U utorak 19. novembra nakon više od godinu i po dana Damir Imamović ponovo nastupa u Beogradu. Aktuelni Sevdah Takht Damira Imamovića poziva se na tradiciju bendova koji prelaze granice trenutno aktuelnih žanrova i uče iz različitih tradicija. Nakon dva uspešna CD-a sa Damir Imamović Triom, kao i dva solo CD-a, Imamović sa svojim novim bendom pravi iskorak u jednom novom shvatanju sevdaha kao muzičkog žanra koji se zasniva na neprestanom učenju i istraživanju. Pored Damira Imamovića, Sevdah Takht čine Nenad Kovačić iz Zagreba i Ivan Mihajlović iz Beograda.

Karte za navedene muzičke događaje se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima. Ulaznice u pretprodaji se mogu nabaviti po ceni od 300 dinara za nastup Danijela Baldelija i Jeremy Underground Paris, dok će za nastup OK World-a biti 750 dinara u pretprodaji i 950 na ulazu. Karte za koncert Sevdah Takht Damira Imamovića su u pretprodaji 600, a na ulazu će biti 800 dinara.

Pogledajte još