fbpx

Nekoliko trikova za uspešno vežbanje

Svi mi imamo po koji komad odeće koji uvek pogledamo kad otvorimo orman, tužno uzdahnemo, pogledamo ga i stavimo još dublje u ormar, uvereni da ga nikad više nećemo obući u životu.

E, pa stručnjaci za vežbanje i mršavljene, holivudskih zvezda upravo takve komade koriste kao inspiraciju i motivaciju za vežbanje, a njima i prilagođavaju vežbe. Prvo se ustanovi gde ste to sve nakupili višak kilograma, a zatim se napravi set vežbi koje će stvar dovesti do savršenstva.

Naravno, ne morate biti holivudska zvezda da biste napravili isto, dovoljno je da sami shvatite gde je višak, a svaki fitnes studio i teretana imaju trenera koji će vam rado osmisliti setove vežbi za skidanje kilograma s tih delova tela. Vi posle samo treba marljivo da se znojite.

Uz to, ne zaboravite da vežbanje treba da bude intenzivno kako biste uspešno sagoreli kalorije. Danas su merači otkucaja srca jeftini i dostupni, pa ako ste sam svoj majstor vežbanja ili sledite upute trenera, potrudite se da vam broj otkucaja srca bude stalno barem iznad 60 odsto kapaciteta srca, a oni koji su baš zapeli da oslabe mogu to držati sve do 85 odsto, naravno, u slučaju da nemate nikakve srčane probleme.

Tek će se tada masti topiti kako treba, pa ne zaboravite na ovu korisnu spravicu koja će vam biti bolji saveznik od svih saveta koje možete dobiti.

Uz sve ovo, one stvari koje ste do sada obavljali autom, a zapravo nije trebalo, obavljajte peške, pa ako ste uporni i dosledni, kile će se istopiti.

Izvor: metro-portal.hr, B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.