Oženi me: Šta čekaš, zaprosi ga

"Žene su oduvek bile te koje pregovaraju o uslovima emotivne veze, tako da je ovo samo nastavak", kaže za Yahoo Shine porodični terapeut Pol Hokemejer.

Trendovi se mešaju čak i ovde, zbog čega se u poslednje vreme ovo simpatično, sudbonosno pitanje postavlja na aerodormima, u metrou, na stadionima, pod vodom... Istim putem krenule su i odvažne dame koje su na javnom mestu zaprosile svog partnera.

Međutim, ovo nije jedina stvar u kojoj smo malo zamenili uloge. Prema istraživanju koje je sproveo sajt Knot, 74 odsto muškaraca kupuje prsten za veridbu, 18 odsto žena novčano učestvuje u kupovini, dok dva odsto dama samostalno kupuje prsten.

Razlog za to je što mnoge od njih zarađuju više od svojih partnera, zbog čega smatraju da bi trebalo da mu novčano pomognu kada je reč o prstenu.

S obzirom na to da je "timski rad" od izuzetne važnosti za održavanje veze, možda je zajednička kupovina prstena samo jedan od načina da se to i pokaže.

Ipak, kako se muškarci osećaju povodom ove zamene uloga? Ne baš tako sjajno, pokazali su rezultati studije Univerziteta u Kaliforniji.

Naime, dve trećine ispitanih muškaraca smatra da oni treba da zaprose ženu, a ne obrnuto. Samo 2,8 odsto žena volelo bi da one same pokrenu pitanje braka i nađu se u slatkim mukama iščekujući odgovor, dok se 14 odsto dama ne bi usudilo da postavi ovo pitanje jer je "zastrašujuće".

Izvor: Mondo

Pogledajte još