Konte zadovoljan uprkos porazu od Real Madrida

Fudbaleri Juventusa izgubili su sinoć na Santjago Bernabeu od Real Madrida sa 1:2, u utakmici trećeg kola Grupe B u Ligi šampiona i ostali na trećem mestu na tabeli sa dva boda. Real je prvi sa maksimalnih devet bodova.

"Svidelo mi se kako su moji igrači igrali. Dokazali smo da možemo da igramo na visokom nivou ako zaista to želimo. Izgubili smo zbog nekoliko sitnih detalja, nekoliko stvari koje su išle na ruku protivniku. Igrali smo na istom nivou kao Real, a čak smo mogli i da pobedimo", rekao je Konte, preneli su danas mediji.

Trener crno-belih rekao je da njegova ekipa nije u krizi, ali da je čeka težak posao kako bi se plasirala u drugu fazu takmičenja.

"Sada će sve biti teže, ali pokazali smo da možemo da se suprotstavimo svakom protivniku. Bajern nas je prošle sezone ubedljivo nadigrao, ali ove sezone smo odigrali mnogo bolje protiv ekipe koja je manje-više na istom nivou. Mislim da nismo u krizi - upravo suprotno", rekao je Konte.

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da je zadovoljan pobedom protiv Juventusa i da njegova ekipa sa mnogo samopouzdanja ulazi u predstojeći "el klasiko" sa Barselonom.

"Pobedili smo u teškoj utakmici, trebalo je da igramo bolje, ali važno je da smo pobedili. Imali smo malih problema po desnoj strani, ali osim toga igrali smo dobro. Odigrali smo tri utakmice u formaciji 4-3-3, ekipa se dobro prilagodila na taj sistem i nećemo ga menjati", rekao je Ančeloti.

On je dodao da napadač Geret Bejl voli da igra po desnoj strani i da će "tu uvek igrati".

"Ekipa ima samopouzdanja. Sada moramo da odemo na Kamp Nou i da pobedimo. Moramo da odigramo najbolje što možemo - da pokažemo naš kvalitet", rekao je Ančeloti.

Veliki debri španskog prvenstva - "el klasiko", između Barselone i Real Madrida igra se u subotu od 18 sati na Kamp Nou.

Beta

Pogledajte još