Đurić: Dug je manji nego što je Vučić pretpostavio

"Javnost ćemo upoznati sa svim podacima, a sada mogu da kažem da je dug višestruko manji nego što je pretpostavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Red je da stavimo tačku na razne priče koje kruže u medijima i prikažemo pravo stanje stvari. U finansijskom izveštaju moći će da se vidi gde je i na šta otišao svaki evro. Partizan je najstabilniji klub u regionu", rekao je Đurić za današnje izdanje Sportskog žurnala.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u ponedeljak je rekao da fudbalski klub Crvena zvezda duguje 50 miliona evra, a da Partizan duguje između 25 i 35 miliona evra.

Đurić je za sutra najavio konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o dugovanjima kluba.

Predsednik šampiona Srbije rekao je da je izostanak Partizana iz grupne faze takmičenja u Ligi Evropa uticao na materijalnu situaciju u klubu, ali i smanjio vrednost igrača.

On je dodao da domaći trofeji donose prihode samo pod uslovom da tim uđe u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evropa i da klub od prihoda od sponzora, ulaznica i marketinga ne može da zatvori finansijsku konstrukciju.

"Srpska realnost je da smo osuđeni na prodaju igrača. Svake godine je sve teže dovesti sponzore. U odnosu na prethodnih pet godina - daleko teže", rekao je Đurić.

Pogledajte još