Normalna situacija u Univerzitetskom selu posle požara

BEOGRAD, 5. jula 2009. (Beta) - Direktor sektora Univerzijade za odnose sa javnošću Tamara Koštro rekla je da je posle manjeg požara u univerzitetskom naselju na Novom Beogradu atmosfera među učesnicima te manifestacije i dalje na visokom nivou.

"Atmosfera je zaista odlična. Učesnici Univerzijade se i dalje zabavljaju, što se vidi i na njihovim licima... Sportisti koji su morali da budu evakuisani su već dva sata posle požara bili u krevetima u novim sobama", kazala je Koštrova agenciji Beta.

Koštrova je posebno pohvalila reakciju vatrogasaca, koji su na mesto požara, na šestom spratu objekta "Suncokret" u bloku 67, stigli za svega 45 sekundi.

"Požar je izbio oko 23.45, a vatrogasci su posle bukvalno 45 sekundi bili tu i u roku od šest i po minuta evakuisali više od 200 ugroženih sportista. Zaista smo oduševljeni njihovom reakcijom zbog koje možemo da budemo spokojni pred nastavak takmičenja", navela je.

Požar je, prema izvestajima medija, izbio pošto se zapalio strujomer na petom spratu, a plamen je kasnije zahvatio razvodni ormar i tablu sa osiguračima na šestom.

Pogledajte još