Beko: Dačiću, potvrdite da nisam tražio da se zauzmete za mene

Beko je odgovor Dačiću na navode iz bloga najavio juče u otvorenom pismu kada je rekao i da se zbog toga vraća u Beograd, a u današnjem pismu objavljenom na sajtu Luke Beograd on poziva Dačića da potvrdi da navodi iz bloga nisu tačni.

"Vi gospodine Dačiću pre svih možete da potvrdite da navodi tog saopštenja (bloga) ne odgovaraju istini, pre svega u onom delu u kojem se ukazuje da sam sklon manipulaciji radi ostvarenja svojih ciljeva.

Potvrdite javnosti, molim vas, da za sve ove godine koje ste angažovani na visokim funkcijama, pre svega ministra unutrašnjih poslova, baš nikad nisam zamolio kao dugogodišnjeg prijatelja da se zauzmete i olakšate položaj u istragama koje MUP vodi u preduzećima u čijoj sam kupovini učestvovao", naveo je Beko.

Dodao je da mu je sasvim nejasno kako je to što je rekao u emisiji moglo da izazove toliko govora mržnje u reagovanu informativne službe SPS, pri čemu blog više liči na "zloslutno srednjovekovno anatemisanje nego na poznatu tolerantnu i umerenu retoriku SPS-a".

On naveo i da veruje da je pisac, kako kaže zvaničnog saopštenja SPS, "očigledni vudu bloger", koji emisiju u kojoj je Beko govorio o Dačiću, nije ni pogledao.

Autor bloga svoj je stav, navodi Beko, zauzeo verovatno na osnovu onoga što je pročitao u novinama, pri čemu tvrdi da to odstupa od onoga što je zaista rekao.

"Ako sam ja tu opšte bio važan i meta tog saopštenja", naglasio je Beko i dodao da bi mu bilo važno da Dačić nadje način da ga izuzme od daljeg izlaganja "političkom mobingu".

Blic

Pogledajte još