Uhapšen: Prodajom lažnih preparata za potenciju zaradio 1,2 miliona dinara

Policija je Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini protiv D.M. podnela dve krivične prijave "zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela nedozvoljene trgovine i neovlašćene upotrebe tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robi i uslugama", navedeno je u saopštenju.

"Sumnja se da je D.M. u dužem vremenskom periodu bez ovlašćenja za trgovinu preko Interneta nabavljao i preprodavao preparate za potenciju i pri tome obmanjivao kupce koristeći tuđe posebne oznake, odnosno nazive preparata - vijagra, kamagra, španska mušica i slično", kaže se u saopštenju.

"Sumnja se da je preparate prodavao u vidu tableta, tečnosti, gelova i žvakaćih guma i na ovaj način, protivpravno, stekao korist u iznosu od oko 1,2 miliona dinara".

Pretresom stana i drugih prostorija D.M, "policija je pronašla preparate u vrednosti od oko miliona dinara, koji su poslati na veštačenje u Ministarstvo zdravlja'', navodi se u saopštenju i naglašava da je "Inspekcija za lekove utvrdila da se ne radi o orginalnim proizvodima".

Izvor: Novosti

Pogledajte još