Najbolji izgovori za izostanak sa posla

0

Sigurno će vam se nekada desiti, a verovatno se već i dešavalo da se probudite i jednostavno ne želite da odete na posao. Tada se kreativnost u smišljanju izgovora može koristiti do najveće moguće mere, ali morate ipak paziti da ne preterate. Evo nekih zanimljivih predloga koji će vam možda pomoći da nekada izostanete sa posla uz ubedljiv izgovor.

1. Klijenti

Ukoliko imate posao koji zahteva sastanke sa klijentima, možete lako da se izvučete sa posla uz izgovor da se sastajete sa veoma važnim klijentom.

2. Ženski problemi

Žene uvek mogu imati izgovor da su u onim danima u mesecu. Ta tema može biti neprijatna za vašeg šefa pa neće želeti preterano ni da ulazi u razgovor, a ako vam je šef žena, sigurno će saosećati sa vama.

3. Rad od kuće

Ukoliko firma u kojoj radite dozvoljava rad od kuće, možete to iskoristiti s vremena na vreme.

4. Povreda

Možete reći da ste popravljali nešto u kući i pošto ste se nezgodno okrenuli, ušinuli ste se, a doktor vam je rekao da morate da mirujete.

5. Glavobolja

Iako veoma čest izgovor, uz malo samopouzdanja možete ubediti šefa da imate neopdnošljive migrene zbog kojih ne možete čak ni da pomerite glavu.

6. Stomačni problemi

Oni su uvek dobar izgovor, samo nemojte previše često da ga upotrebljavate.

Pažljivo smislite izgovor, kao i dan kada ćete ga upotrebiti. Ponedeljak i petak izazivaju veću sumnju jer su povezani sa vikendom.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.