Tinejdžerka sa 14 godina pokrenula biznis i zaradila 250 miliona dolara

Bela Vims sada ima 17 godina, ali je imala samo 14 kada je osnovala „Origami Owl“ – kompaniju za prodaju nakita. Nakon što je 2010. pokrenuta, kompanija je počela da se širi neverovatno brzo i počela je da upošljava mnogo dizajnera širom zemlje, pa je bilo i očekivano da dostigne ogromnu zaradu od 250 miliona dolara.

Bela je na ideju došla kada je imala 14 godina, nakon što je, kako kaže, pitala roditelje da joj za 16. rođendan kupe auto. Oni su joj rekli da bi trebala sama da zaradi za auto, što je Belu navelo da razmišlja o načinu na koji bi mogla da zaradi, pa je odlučila da pravi i prodaje nakit.

Roditelji su joj na njenih 350 dolara koje je uštedela od čuvanja dece dodali još toliko, a ona je počela da reklamira svoje proizvode na sajtu svog prijatelja. Zatim je počela da prodaje potpisani nakit, koji je ona nazvala „Living Lockets“. Prodavala ga je gde god je mogla, na kućnim žurkama, u buticima, na lokalnim sajmovima nakita.

"Oduvek sam verovala da svi mogu postići ono što duboko zacrtaju u svoj um. Imala sam cilj i sve sam podredila njemu – potpuno sam se fokusirala na posao i manje vremena sam provodila sa prijateljima. Vremenom je moj nakit počeo da „prodaje sam sebe“,
priča Bela.

U 2011. godini , zarada je iznosila 250.000 dolara, a naredne godine zaradila je čak 86 puta više. Sada „Origami Owl“ ima preko 25.000 nezavisnih dizajnera koji prodaju nakit gde god stignu – na kućnim žurkama, kod kuće i na raznim događajima širom zemlje. Bela je osnovala kompaniju, ali se još uvek oslanja na porodicu da joj pomogne u vođenju posla, dok ne završi srednju školu.

Belina majka je suosnivač i pomogla je ćerki da sastavi tim dizajnera, a dve tetke i dva ujaka zaduženi su za promovisanje i reklamiranje. Ne samo da se Belina ambicija isplatila, nego joj je pomogla i da ostvari ono zbog čega je i pokrenula kompaniju, a to je kupovina belog džipa kojeg je nazvala Alis.

Izvor: Žena.rs

Pogledajte još