Koja veličina odeće žene čini srećnim?

U Britaniji konfekcijski broj 16, u ostatku Evrope 42 do 44 - svakako univerzalno L, magična je formula ženskog zadovoljstva, budući da se one u ovoj veličini osećaju udobno u svojoj koži.

Tim istraživača došao je do rezultata u kome se navodi da se 74 odsto žena koje nose pomenutu veličinu oseća zadovoljno svojim izgledom. Oni su naveli da žene s oblinama, kao Merilin Monro, imaju više samopouzdanja i osećaju se udobnije u sopstvenoj koži, te savetuju da zaboravite na matru da je "mršavost ključ sreće"

S druge strane, čak 52 odsto mršavijih žena izrazilo je želju da ima obline kao kuvarica Najdžela Loson ili pevačica Bijonse, koje su na vrhu liste poželjne ženske građe.

"Divno je videti da su žene s oblinama konačno stekle potrebno samopouzdanje i prihvaitle svoju građu zbog koje se osećaju dobro. To je prvenstveno zahvaljujući poznatim ličnostima koje na crvenom tepihu ponosno pokazuju svoje telo. U međuvremenu i mediji su počeli da veličaju lepotu žena s oblinama, što je svakako doprinelo većem samopoštovanju“
, kaže Gari Kibl, portparol sajta Littlewoods.

Pročitajte kojim modnim zapovestima mora da se vodi svaka žena s naglašenim oblinama:

  • Oblačite se u skladu sa oblikom tela i njegovom veličinom
  • Obavezno naglasite određeni deo tela jačom bojom ili dezenom
  • Nosite udobnu odeću koja ima oblik i kroj, a ne nešto pripijeno što će na vulgaran način naglasiti obline
  • Uložite novac u kvalitetne materijale koji će vam pružiti potrebno sampouzdanje i udobnost

Izvor: b92

Pogledajte još