Vujoševic: Nanter je teži protivnik nego što mu ime govori!

"Želim da naš tim prođe što bolje u ovom takmičenju, zato želim pobedu. Teško je igrati pod imperativom, a mi ćemo biti u takvoj situaciji. Protivnik je mnogo teži nego što mu ime govori. Imaju petoricu U Evroligi nema slabih ekipa. Dosadašnji rezultati su pokazali da niko nema zagarantovanu pobedu, a ovima koji se klade to otežava posao, jer ne mogu da odigraju na sigurno", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Vujošević je kazao da Nanter nije ekipa koja ima veliku tradiciju i zato mogu da se kreiraju pogrešne predrasude o toj ekipi.

"Ako tako krenemo, da prvi put igraju Evroligu, da iz godine u godinu menjaju rang takmičenja... U nekim argumentima procena kvaliteta može da se uzme i utakmica koju su na pripremama igrali sa Crvenom zvezdom, koja je dobila tu utakmicu s 30 razlike, ali to nije isti tim Nantera", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih je istakao da Nanter ima pobednički mentalitet i da je to ekipa koja ima kontinuitet rada.

"Imaju petoricu stranaca, ali to je ekipa koja igra timski, nema iskakanja... To je šampion Francuske, a Francuska je prvak Evrope. Mi smo šampioni Srbije, države koja je bila sedma u na Evopskom prvenstvu u Sloveniji. Zato moramo da ih maksimalno respektujemo", kazao je Vujošević.

Vujošević je rekao da će Bogdna Bogdanović koji se povredio u meču protiv Zadra biti u timu, da se Nikola Milutinov polako oporavlja od povrede, ali je i naveo da se Davis Bertans neće vratiti na teren za šest meseci kao što je planirano.

"Oporavak ide jako dobro. prve procene su bile da će oporavak trajati šest meseci, ali zbog obaveza pema San Antoniju koji polaže pravo na Betansa, oporavak će trajati osam meseci", rekao je Vujošević.

Trener šampiona Srbije je naveo da očekuje pun Pionir i pozvao navijače da ne prave incidente.

"Siguran sam da će se meč odigrati u krcatoj dvorani i sportskoj atmosferi. Mi smo u takvoj finansijskoj situaciji da bi svako bacanje predmeta na teren moglo da dovede do sankcionisanja ULEB. To teško možemo da podnesemo. Zato molim navijače da budu smireni i ne bacaju ništa na teren", kazao je Vujošević.

On je rekao da karte za parter za sutrašnju utakmicu nisu prodate, koje, kako je dodao, nisu ni malo jeftine, odnosno koje koštaju 2.000 dinara.

"One nisu predviđene za srednjoškolce, ljude sa slabijim finansijskim mogućnostima, već za one koji vole Partizan, a pritom im je materijalno stanje malo bolje. Iznenadilo me je što dobrostojeći pojedinci traže besplatne ulaznice. To mi nije jasno. Došli smo u situaciju da, kao što je učinila Zvezda pred utakmicu sa Lokomotivom, kažemo i mi kako nema besplatnih ulaznica", istakao je Vujošević.

Beta

Pogledajte još