Bekenbauer bi mogao da podrži kandidaturu Engleske za SP

BEOGRAD, 5. jula 2009. (Beta) - Član komiteta Svetske fudbalske federacije (FIFA) Franc Bekenbauer nagovestio je da bi mogao da podrži kandidaturu Engleske za organizaciju Svetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine.

Bekenbauer je član odbora FIFA koji donosi odluku o organizatorima Mundijala.

Engleska se kandidovala za organizaciju Svetskog prvenstva 2006. godine, ali je Nemačka ipak dobila domaćinstvo.

Fudbalski savez Engleske će se kandidovati za dobijanje organizacije Mundijala 2018. ili 2022. godine, a Bekenbauer je rekao da će rado podržati kandidata koji bi "sutra mogao da organizuje turnir".

Takođe, proslavljeni nemački reprezentativac želi da organizator Mundijala bude evropska zemlja, pošto će se naredni šampionat 2010. godine održati u Južnoj Africi, a nakon toga najbolji svetski fudbaleri igraće u Brazilu 2014. godine.

"Kao član Evropske fudbalske unije (UEFA) želeo bih da se Svetsko prvenstvo održi u Evropi, ali to će biti neizvesno takmičenje. Engleska bi sutra mogla da organizuje turnir jer ima spremne stadione, infrastrukturu, navijače - ima sve što je potrebno", rekao je Bekenbauer za San-Herald.

"Ali postoji još zemalja koje se kandiduju za organizaciju Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine. Moramo da sačekamo", dodao je on.

Pogledajte još