Vrška Čuka: Sprečen šverc 12 kilograma marihuane

Kako je saopštila danas Uprava carina, u akciji koja se odigrala juče na graničnom prelazu Vrška Čuka, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 12 kilograma marihuane čija vrednost na crnom tržištu dostiže sumu od oko 60.000 evra.

Drogu je pokušao da prokrijumčari 22-godišnji bugarski državljanin, u automobilu marke "mercedes elegans" bugarskih registarskih oznaka.

Karakteristično upakovani paketi marihuane otkriveni su u gepeku, u prostoru predvidjenom za rezervni točak i oko motora.

Iako je ovaj mladi Bugarin na pitanje carinika odakle dolazi, u prvom navratu rekao da se vraća iz Niša sa svadbe, kontrolom dokumenata je utvrdjeno da je zapravo bio na AP Kosovo i Metohija, zbog čega postoji osnovana sumnja da droga odatle i potiče.

Carinici su početkom septembra na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja preko 136 kilograma marihuane. Tada je, zahvaljujući detaljnom pregledu na skeneru, utvrdjeno da su stranice kamiona koji je napuštao Republiku Srbiju "nafilovane" karakterističnim paketima.

Droga je otkrivena u kamionu bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin, navedeno je u saopštenju.

Izvor: B92

Pogledajte još