Krkobabić: Pošta utrostručila profit

Krkobabić je rekao da je to tri puta više u odnosu na isti period 2012. godine.

On je na današnjoj sednici Upravnog odbora Pošte kazao da su rashodi ovog javnog preduzeća u istom periodu za milijardu dinara manji od planiranih.

"Često se postavlja pitanje otkud Pošti takav rezultat. Poslovni prihodi nam rastu po stopi od 4,5 odsto, finansijske usluge po stopi od 9,1, a post-ekspres usluge prelaze 19 posto. Pri tome, rashodi rastu samo 1,9 odsto"
, rekao je Krkobabić.

On je naveo da se Pošta godišnje tereti sa 11 miliona evra duga zbog "vraćanja kredita koji su joj nametnuti".

U tom preduzeću dodaju da je za devet meseci tekuće godine realizovano više od 356 miliona usluga za gradjane i privredu, pri čemu komercijalni servis učestvuje sa čak 51,4 odsto u ukupnim prihodima kompanije.

Predsednik Upravnog odbora Pošte Meho Omerović čestitao je menadžmentu i radnicima na "izuzetnom rezultatu", ali je dodao da ga zabrinjava "odsustvo državne brige kada su u pitanju javna dobra", što je ilustrovao podatkom da nijedno ministarstvo ne koristi internet usluge Pošte, već usluge privatnih provajdera.

Upravni odbor Pošte usvojio je danas izveštaje o poslovanju i realizaciji Programa poslovanja u trećem kvartalu, ispunjavajući na taj način obavezu proisteklu iz Zakona o javnim preduzećima.

Izvor: B92

Pogledajte još