Rešena misterija: Saška i Atanas Rusev roditelji male Marije

Bugarska Romkinja Saša Ruseva majka je plavokose devojčice Marije, pronađene prošle nedelje u romskom naselju u Grčkoj, pokazala je DNK analiza, saopštile su vlasti.
Rusevi.jpg

Ruseva je, u međuvremenu, priznala policiji da je pre nekoliko godina napustila tek rođenu ćerkicu, ali je negirala da je za nju uzela novac.

"Nisam sigurna da je Marija moja devojčica, ali mogla bi da bude. Nisam je prodala! Da je to bio slučaj, da li bismo sada živeli ovako", kazala je Ruseva.

Ruseva (35) i njen muž Atanas (38) žive na ulazu u mestašce Nikolajevo u centralnoj Bugarskoj, u straćari punoj smeća, bez vode, u jednoj prostoriji s petoro od svoje desetoro dece, navodi Frans pres.

Istovremeno, policija u Atini uhapsila je jedan romski par, pod sumnjom da je za 4.000 evra kupio Mariju kada je bila stara samo nekoliko nedelja, ali Ruseva tvrdi da nikada nije uzela nikakav novac za dete.
(old_image)
Foto: Beta, AP
Rođak Ruseve ispričao je da su ona i njen muž "na crno radili u Grčkoj, na plantažama bibera i maslina. Kada je njihova ćerka rođena, nisu imali potrebna dokumenta da bi je poveli u Bugarsku. To mnogo košta. Zato su je ostavili u drugoj porodici".

Ovaj par danas je nezaposlen i živi od socijalne pomoći i povremenih poslova.

Ruseva je ispričala i da je u vreme kada je rodila devojčicu, njena najstarija ćerka, koju je rodila kada je imala samo 13 godina, ostala u Bugarskoj da bi pazila drugu decu, ali da je nastao problem kada je odlučila da se uda, nakon čega je Ruseva morala da se vrati iz Grčke.

Ruseva ističe da je sedmomesečnu bebu morala da ostavi prijateljici u Grčkoj, jer su joj grčke vlasti tražile "stotine evra" za krštenicu za dete, a ona taj novac nije imala.

Ona se ne seća tačno kog datuma je rodila Mariju, kao ni imena osobe kod koje je dete ostavila, ali tvrdi da je ranije zvala nekoliko puta i uverila se da je njena ćerka dobro.

Britanski list "Dejli mejl", međutim, saznaje da je žena istog imena dva puta hapšena u Grčkoj zbog pokušaja prodaje dece i da je oba puta prekršila uslovnu kaznu i pobegla.

Devojčica Marija, izrazito plave kose i svetle puti, izazvala je veliku pažnju javnosti kada je prošle nedelje pronađena u romskom kampu u Grčkoj.

Policija u Bugarskoj juče je uhapsila i saslušala par Rusev, Sašu i Atanasa, koji, među desetoro dece, imaju petoro koja veoma liče na malu Mariju - imaju svetlu put i plavu ili riđu kosu.

"Dejli mejl" navodi i da Atanas Rusev (37) ima albino gen u svojoj porodici koji bi mogao da bude "krivac" za takav izgled dece.

Izvor: RTS

Pogledajte još