Zvezda duguje skoro 45 miliona evra, cilj titula

Na sednici na stadionu Zvezde, kojoj je prisustvovalo 77 od ukupno 148 članova, usvojen je zapisnik sa prethodne Skupštine, izveštaj o radu kluba i finansijski izveštaj.

Skupština je izglasala finansijski izveštaj potpredsednika Nebojše Čovića, prema kojem klub trenutno duguje 44.717.998 evra.

"Poslovali smo, a nismo povećali obaveze. Skoro godinu dana nas je koštalo da pokrijemo život i poslovanje", rekao je Čović.

Nova uprava je u novembru 2012. godine zatekla 48.473.459 evra duga i po rečima Čovića on je umanjen za oko 15 miliona, ali je "klub morao da živi".

"Trend je zabrinjavajući, a Zvezda je velika. Sa tim prefiksom ide i prefiks: u velikim dugovima", naveo je Čović.

Predsednik Dragan Džajić rekao je da su svi koji su došli u klub kada je formirana nova uprava krajem prošle godine "osvedočeni zvezdaši".

"Zatekli smo ogroman dug, Zvezda se prethodnih godina sudarila sama sa sobom, sve je bilo samo ne ono što je decenijama krasilo. Ostalo nam je samo da spasimo ono što se spasiti može", rekao je Džajić.

On je naveo da se uprava borila koliko je mogla, "ponekad čak i više od toga".

"Zvezda je uvek imala izuzetne ljude, ima ih i danas", dodao je predsednik.

Džajić je priznao da je među čelcima kluba bilo žestokog sučeljavanja na granici eksplozije, ali da su iz svega toga izvučene pouke.

"Nećemo se zbog prevelike ljubavi prema Zvezdi svađati u neprijateljskoj atmosferi, naprotiv, sva sučeljavanja imaju samo jednu želju, da Zvezda bude kao nekad", istakao je Džajić.

Sportski direktor Zoran Stojadinović kazao je da sa jednim ili dvojicom igrača u januaru Zvezda može da ima dobar tim i da Zvezda ima najjači tim u srpskom prvenstvu.

"Verujem u ovaj tim, mislim da imamo najbolju ekipu u ligi. Jedini i pravi cilj je da uzmemo prvo mesto. Imamo snage za to. Sa igračima smo razgovarali, postoji zdrav ambijent. Naš rad bi trebalo da se ocenjuje na kraju sezone",
rekao je Stojadinović i najavio da će da ode sa mesta sportskog direktora ako se ne ostvari cilj.

Stojadinović je delegatima Skupštine kazao da je na 13 igrača u letnjem prelaznom roku potrošeno milion i 200 hiljada evra.

Igor Trutin je u ime veterana poručio da Upravni odbor mora da se više okrene omladinskoj školi i da bude jedinstven prilikom objavljivanja detalja sa sednice, dok je Savet apelovao za jedinstvo i da UO zajedno prevaziđe tešku finansijsku situaciju.

Potpredsednik Čović pozvao je veterane i ostale na sednicu Upravnog odbora zbog "direktnijeg razgovora".

Sednica Skupštine počela je minutom ćutanja zbog smrti nekadašnjih fudbalera Zvezde Branka Klenkovskog i Dušana Jovanovića.

Beta

Pogledajte još