Dečačić umro jer su ga baka i očuh držali zavezanog u vreći i ostavili "da spava" (VIDEO)

0

Trogodišnji Majkl Li Mekmalen sa Floride (SAD) umro je nakon što su ga baka Gejl Votkins, očuh Daglas Gerigus (21) i bakina prijateljica Donela Trejnor čvrsto zamotali u improvizovanu vreću, napravljenu od šest slojeva velikog ćebeta čije su krajeve zavezali i tako ga stavili u krevetac “da spava”. Prema rečima Trejnorove, ona ovaj metod, poznat kao ”smotavanje”, koristi za disciplinovanje svojih unuka.

Detetu su, pritom, ruke priljubljene uz telo, a zatim je čvrsto umotano u veliko ćebe, sa šest slojeva preko sebe, dok su slobodni krajevi sklopljeni preko njegove glave i stopala i zavezani u čvor, kako bi dete bilo potpuno sprečeno da se kreće.

Očuh i baka su dečaka u više navrata obilazili, pri čemu je on plakao, koprcao se i molio da ga oslobode, a kada ga je Trejnorova poslenji put obišla, čvor je bio razlabavljen, te ga je ona zategla, oko deteta je naređala jastuke i ostavila ga.

Kada ga je kasnije razmotala, ćebe je bilo natopljeno znojem, a dete nije davalo znake života.

Bolničkim kolim je prebačen u Fort Mejers ali tamo su lekari mogli samo da konstatuju smrt, koju je sudski patolog okarakterisao kao ubistvo. Votkinsova, Trejnorova i Gerigus su uhapšeni i optuženi su za podmuklo ubistvo deteta, dok je Trejnorova optužena još i za “mučenje i protivpravno lišavanje slobode”.

Starateljstvo nad dečakom je imala Votkinsova, njegova baka, jer je dečakovoj majci suđeno za nasilje u porodici, a Trejnorova joj je pomagala u čuvanju deteta.

Izvor. Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.