Vujošević: Zadovoljan sam igrom, ne smemo da 'poletimo'!

"Ima dana i rezultata koji ne pokazuju objektivni odnos snaga. Ne bih voleo da bilo ko potceni Nanter, jer je to ekipa koja pre nedelju dana šut za pobedu protiv CSKA i koja je prvak Francuske, a francuska je prvak Evrope", rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir posle meča.

Partizan je u Beogradu pobedio Nanter sa 73:43 u utakmici drugog kola Evrolige i tako došao do prve pobede u ovogodišnjem izdanju najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

"Zahvaljujem se igračima na velikoj borbenosti, jako dobroj odbrani, velikoj želji i radosti posle pobede. Takođe, zaahvaln sam i publici, koja je jedinstveno navijala, kao kada sam ja nekada bio na 'jugu' prtiv Hajduka, a Partizan gubio 6:1, a tada su svi zajdeno pevali - tako je bilo i večeras", rekao je Vujošević.

Strateg crno-belih kazao je da ekipa nema vremena za slavlje, pošto ih već u nedelju očekuje meč sa MZT-om u Skoplju u okviru regionalne Jadranske lige.

"Nemamo vremena za slavlje. Sutra ujutro autobusom, jer nema leta za Skoplje, krećemo autobusom i moramo da se pripremimo za taj duel", kazao je Vujošević.

On je dodao da će Nikola Milutinov od naredne nedelje biti u sastavu ekipe.

"Za nedelju dana će biti na terenu. Mislim da će najkasnije biti u timu za Budiveljnik, ali njemu predstoji povratak u formu i privikavanje na ekipu",
rekao je Vujošević.

Trener Nantera Paskal Donađe rekao je da izuzetno "ceni i poštuje" način igre Partizana, kao i da se nada da će njegovi tim izvući pouke iz ovog duela.

"Za prvo iskustvo igranja u Evroligi na strani nadam se da smo mnogo toga naučili. Večeras su nam dali jednu ogromnu lekciju na obe strane terena, nama ostaje da popravimo stvari. Partizan je jedan ekipa koja igra najbolju i najlepšu košarku, zahvaljujući odličnom radu njihovog trenera", rekao je Donađe.

On je rekao da je navijanje u hali Pionir bilo "impresivno", kao i da je i to "neverovatno iskustvo" za njegov tim.

Beta

Pogledajte još