Mihajlovićeva: Vlada bi brzo mogla da usvoji reforme Srbijagasa

"Taj program je odavno napravljen, samo je bilo pitanje postizanja političkog konsenzusa da on bude i usvojen i da se s tim krene. Ja mislim da ova Vlada mnogo radi i da se trudi i ne bih da svi budemo krivi zbog jednog Srbijagasa", rekla je Zorana Mihajlović.

Dodala je da će prvo uslediti reprogram dugova prema bankama, a zatim i organizaciono restrukturiranje i te će odluke biti donete na sednici Vlade.

"To preduzeće ne samo da ima 1,2 milijarde duga, već i 40 milijardi dinara obaveza prema dobavljačima, a moglo bi da bude najprofitabilnije u zemlji. U Srbijagasu ima ozbiljnih unutrašnjih problema i tu stvari ne funkcionišu. Time mora da se bavi državni vrh i tu nema mesta pričama o personalnim sukobima, ili o sukobu Istoka i Zapada kao što sam čula", rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je navela da će problem HIP Petrohemije biti rešavan u narednih mesec i po dana na sistemski način. Zorana Mihajlović je rekla da Elektroprivreda Srbije neće isključiti struju tom preduzeću uprkos velikom dugu, jer Petrohemija ne sme da stane.

"Srbija godišnje gubi do 25 miliona evra zbog izvoza opasnog otpada i vreme je da u zemlji postignemo konsenzus oko toga kako ćemo ovo rešavati u budućnosti", rekla je Zorana Mihajlović.

Dodala je da je spremna da razgovara sa nevladinim organizacijama i opštinama o tome da se "ovde prerađuje taj otpad na bezbedan način".

"Mislim da možemo postati i regionalni centar za tu delatnost, ali samo uz najsavremeniju tehnologiju i bez ikakvih štetnih emnisija", rekla je Zorana Mihajlović. Zorana Mihajlović danas je u Gradskoj upravi Pančeva nekoliko sati razgovarala s građanima o problemima koje imaju a tiču se nadležnosti ministrastva koje ona vodi.

Izvor: Kurir

Pogledajte još