Konkurs za dodelu nagrade "Turististički cvet"

Turistička organizacija Srbije organizuje dodelu nagrade „Turistički cvet“ za period od jula 2008. do jula 2009. godine. Nagrada se dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, u sledećim kategorijama:

1. Turistička organizacija;

2. Specijalni događaj u funkciji promocije turizma (manifestacija, sajam, kongres, izložba);

3. Ugostiteljski objekat (za smeštaj ili za pružanje usluga ishrane i pića);

4. Seosko turističko domaćinstvo;

5. Vinski podrum;

6. Turistička agencija;

7. Predstavljanje Srbije kao turističke destinacije, preko elektronskih i štampanih medija (film, publikacija, Internet stranica, emisija, reportaža ili časopis);

8. Suvenir male vrednosti;

9. Suvenir veće vrednosti;

10. Inovacija u turizmu;

11. Uređenost turističkih ambijentalnih celina;

12. Turistički vodič;

13. Organizacija i/ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma Republike Srbije.

Predloge za dodelu nagrade dostavljaju pravna i fizička lica, u pisanoj formi, u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa. Predlog mora da sadrži obrazloženje i sve potrebne podatke i dokaze propisane članom 7. Pravilnika o dodeli nagrade „Turistički cvet“. Neblagovremeni, neobrazloženi i nepotpuni predlozi neće biti razmatrani. Postupak kandidovanja i kriterijumi za dodelu nagrade, propisani su Pravilnikom o dodeli nagrade „Turistički cvet“. 

Predlozi se dostavljaju Turističkoj organizaciji Srbije do 17. jula 2009. godine, i to: lično, dostavom na adresu Novi Beograd, Omladinskih brigada 1a, drugi sprat; na poštanski fah 433, Pošta broj 6, sa naznakom „Turistički cvet“.

Pogledajte još