Obračun navijača u školskom dvorištu: Ubijen u sukobu dve grupe "grobara"

Policija ima podatke da su pripadnici “Alkatraza” i “Zabranjenih” dogovorili obračun u školskom dvorištu u Ulici Salvadora Aljendea. U zakazano vreme pojavilo se nekoliko desetina pripadnika dva tabora, a “Zabranjene” je predvodio Živković.

U tuči, u kojoj su korišćene šipke i noževi, Živković je pokušao da pobegne preko ograde škole. Ali, na ogradi ga je sustigao pripadnik “Alkatraza” i ubo s leđa. Ranjen, Živković je preskočio ogradu, prešao ulicu i krenuo ka okretnici autobusa broj 16. Ipak, ubrzo je pao na kolovoz.
Kada su navijači videli da je njihov drug izdahnuo, dali su se u beg. Stanari obližnjih pozvali su Hitnu pomoć, koja je o ubistvu odmah i obavestila policiju. Tokom noći, policija je tragala za akterima zakazane tuče, ali bez uspeha.

Živkoviću je krajem avgusta Apelacioni sud potvrdio presudu na osam meseci zatvora zbog tuče sa članovima “Alkatraza” u restoranu Partizanovog stadiona.

“Zabranjeni” i “Alkatraz”, dve navijačke frakcije “grobara”, godinama su u stalnom sukobu. I pre godinu dana, utakmica drugog kola rukometne Lige šampiona između Partizana i Flensburga kasnila je zbog sukoba grupe “Niški kartel”, kojim komanduje “Alkatraz”, i “Zabranjenih”.

Njihovi obračuni prenosili su se i na strane stadione, kao na primer u avgustu u Švajcarskoj, za vreme utakmice Partizan - Tun u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

U ratu hiligana, 22. oktobra 2012. ubijen je takođe član “Zabranjenih” Ivan Perović. Sukob ove dve frakcije bio je najavljen masovnom tučom na utakmici Partizan - Smederevo.

Policija smatra da se iza sukoba krije borba za prevlast oko prodaje mladih fudbalera crno-belih i poslovi oko prodaje droge.

Na policijskom uviđaju u Salvadora Aljendea pojavio se i Aleksandar Vavić (26), jedan od vođa “Alkatraza”, čiji su članovi i osumnjičeni da su ubili Novobeograđanina. On je posmatrao policajce i posle pola sata je otišao. Vavić, nekada navijač Zvezde, osuđen je u junu na godinu dana zatvora jer je u januaru 2005. na Karaburmi ranio nožem Stefana Gajića. U februaru 2012. je ranjen u sačekuši na Tašmajdanu zbog navodno neraščišćenih poslova s drogom. Policija je do sada protiv njega podnosila više prijava za nasilničko ponašanje, držanje ilegalnog oružja, nanošenje teških povreda, razbojništva i krađu.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.