Rodik odustao od Dejvis kupa zbog povrede

VIMBLDON, 6. jula 2009. (Beta-AP) - Finalista Vimbldona Endi Rodik povukao se iz Dejvis kup tima SAD pred četvrtfinalni meč sa teniserima Hrvatske, a kao razlog je naveo povredu kuka.

Teniski savez SAD saopštio je danas da se Rodik povredio u nedelju tokom istorijskog finala Vimbldona. Taj meč se završio pobedom Rodžera Federera od 16:14 u petom setu, što je bio najduži peti set u bilo kom gren slem finalu.

Rodik se okliznuo i posrnuo na travi tokom osmog gema četvrtog seta. Ostao je na zemlji nekoliko trenutaka, a onda je ustao sa bolnim izrazom lica.

Rodik je, međutim, posle toga igrao još sat i po, ali je poklekao kada je Federer konačno napravio prvi i jedini brejk u meču, u poslednjem, 77. gemu.

Novinari su posle meča pitali 26-godišnjeg Amerikanca da li se povredio pri padu, a on je odgovorio: "Ne. Sve je u redu".

U timu SAD će ga zameniti 26. igrač sa ATP liste Mardi Fiš, koji je došao do trećeg kola Vimbldona. Rodik je šesti na svetskoj rang-listi.

Rodik je igrao u 18 uzastopnih Dejvis kup mečeva za SAD i bio je član tima koji je osvojio titulu 2007. godine.

"Endi je bio potpuno odan ovom timu u poslednjih devet godina i njegova posvećenost Dejvis kupu i saigračima se ne dovodi u pitanje", rekao je kapiten SAD Patrik Mekinro.

Meč sa Hrvatskom igraće se na šljaci u Poreču, a dueli počinju u petak.

Pogledajte još