Potresno: Fotografisao svoju suprugu kroz sve faze borbe protiv raka

0

Pogledajte potresnu priču ispričanu fotografijama koje beleže borbu protiv raka, sav bol i svu ljubav jednog para.

Od prvog trenutka kada ju je video, fotograf Anđelo Merendino je znao da je Dženifer savršena žena za njega. Bila je to ljubav na prvi pogled koja je krunisana brakom u njujorškom Central Parku.

Nakon samo pet meseci braka, njihov život se promenio jer je Dženifer dijagnostifikovan rak dojke. Usledila je višemesečna borba sa rakom i nešto posle prve godišnjice braka, ovaj par je počeo ponovo da veruje u svoju budućnost kada su ih lekari obavestili da je Dženifer izlečena.

Ipak, nakon samo nekoliko meseci, saznali su da je rak metastazirao na jetru i kosti. U toku svoje borbe, shvatili su da zapravo jedino oni znaju kroz šta prolaze i poželeli da dokumentuju proces kroz koji Dženifer prolazi.

Anđelo je maestralno pokazao da fotografije mogu da govore više od reči i ova serija fotografija pokazuje svu zabrinutost, borbu, bol i tugu koja je bila prisutna u njihovim životima.

“Moje fotografije prikazuju naš svakodnevni život. One prikazuju lice raka, na licu moje supruge. Prikazuju izazove, teškoće, strah, tugu i usamljenost sa kojom smo se suočavali i sa kojim se Dženifer borila tokom bolesti. Najvažnije od svega, one pokazuju ljubav. Ove fotografije nas ne definišu, ali to smo mi.”, rekao je Anđelo za ovu seriju fotografija.

Iako njihova priča nema srećan kraj, Anđelo je želeo da ove fotografije na neki način pomognu ljudima koji se suočavaju sa ovakvom borbom. Čak je osnovao i humanitarnu organizaciju “The Love You Share” koja finansijski pomaže porodice koje se bore sa ovakvom bolešću.

Definitivno smo često ušuškani u svoje životne situacije i pravimo različite drame bez velikog pokrića. Ovakva priča ume da bude šamar za sve, kako bismo shvatili koje su to zaista važne stvari u životu. Podelite je sa vama dragim ljudima.

Autor: Milan Maglov

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.