Sportska takmičenja na reci za sve uzraste

Užice - Manifestacija pod nazivom Leto na Đetinji, koju organizuju Sportski savez Užica i ustanova "Veliki park", počela je 4. jula, prikazom ribarskih tehnika i takmičenjima pionira i kadeta na Đetinji, i trajaće do kraja avgusta. 

Za niz sportsko-rekreativnih sadržaja grad je izdvojio 200.000 dinara i dodatnih 510.000 dinara za tradicionalne Skokove sa starog železničkog mosta, koji su planirani za 19. jul. Zbog velikog interesovanja za te skokove, koji imaju međunarodni karakter, broj takmičara u zvaničnoj konkurenciji najverovatnije će biti ograničen na 25 do 30 skakača.

Svi programi odvijaće se na gradskoj plaži na Đetinji i namenjeni su svim uzrastima, a organizatori su pozvali Užičane da se u što većem broju uključe u takmičenja. Od 15. jula do 15. avgusta biće organizovana besplatna škola plivanja u tri smene u trajanju od deset dana. U planu su skokovi u vodu za pionire i kadete, plivački miting Zlatiborskog okruga, turniri u vaterpolu, odbojci u vodi, fudbalu u pesku, bič voleju i košarci.

- Sportsko-rekreativnim sadržajima na užičkoj plaži želimo da unapredimo i omasovimo sport i rekreaciju decom, ženama, mladima i starima, kojima motiv neće biti samo pobeda, već zdravlje i zadovoljstvo koje pruža sport. Tokom dva meseca pokazaćemo da sport pripada svima, bez obzira na pol, uzrast i fizičke predispozicije - poručio je Zoran Popović, predstavnik Sportskog saveza grada.

Manifestaciju su podržali Udruženje sportskih ribolovaca Đetinja, Plivački klub Užice i Društvo za rekreativni sport Partizana. 

Izvor: Danas
6. jul

Pogledajte još