Bačka Palanka uvodi video-nadzor ulica

Posao elektronskog obezbeđivanja grada poveren je slovenačkoj firmi „Varnost“, koja je takve projekte do sada radila samo u inostranstvu, pa će Bačka Palanka biti među prvim gradovima u Srbiji gde će ovakav bezbedonosni sistem biti instaliran.

Kamere će u prvoj fazi biti na pet lokacija i biće postavljene na ulasku u Usku ulicu u centru grada, u parkiću kod škole „Heroj Pinki“, na Trgu patrijarha Pavla na “Sinaju”, kod Pravoslavne crkve u MZ Stari grad i kod vrtića u Kalošu.

Prema rečima Duška Žulića, direktora Tehničkih sistema „Varnost Fitep“, u okviru idejnog projekta biće predložene dodatne mere za povećanje bezbednosti građana Bačke Palanke.

Predsednik SO Bačka Palanka Mita Lačanski naglašava da uspostavljanjem video-nadzora neće biti pokrivene samo raskrsnice.

"Kamere će snimati ulice i objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini i koji su često bili na meti kradljivaca. Očekujemo da nam u realizaciji ovog projekta pomogne i pokrajina jer planiramo da kamerama pokrijemo što više gradskih ulica"
, naglašava Laćanski.

"Prva faza projekta „Bezbedna opština Bačka Palanka“ biće okončana do kraja ove godine"
, ističe predsednik opštine Aleksandar Đedovac, dodajući da zasada ne može da obelodani koliko će koštati realizacija projekta.


Blic

Pogledajte još